Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

locikagodlova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 852 kJ /
4 028 kcal
Bílkoviny48,23 g
Tuky160,30 g
Vláknina42,84 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 411 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy576,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Citron, pokud nemáme BIO, pečlivě omyjeme v horké vodě, žlutou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Ve vyšším užším hrnci, kam se vejdou hrušky nastojato, přivedeme k varu 1 l vody s cukrem, přilijeme citronovou šťávu, přidáme kůru a tymián. Krok 2: Hrušky oloupeme, stopku ponecháme, zespodu vykrojíme jádřinec. Krok 3: ponoříme je do sirupu a při nízké teplotě, pod bodem varu je necháme pošírovat asi 20 minut, tak aby zůstaly pevné. Krok 4: Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme stát do druhého dne – 12 hodin. Krok 5: Na krém přivedeme k varu mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru. Krok 6: Žloutky utřeme se zbylým cukrem doběla a pomalu k nim vlijeme mléčno-smetanovou směs. Kastrol postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí, přelijeme na nastrouhanou čokoládu a opatrně promícháme. Krok 7: Servírujeme v pohárech nebo hlubokých talířích naplněných teplým čokoládovým krémem. Můžeme ozdobit snítkou máty a pistáciovými ořechy.

Zveřejněno 19. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnMp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnMp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

casino: To rozhodně není ;-) Danda má jiný projev, je totiž inteligentní a navíc dáma :-)):yes::yes:

casino: Viz níže psané komentíky ze včerejška, dámě jsem včera foto smazala, i ty její ostatní kopie. Dnes je přidala znovu. Takže to necháme na vyřešení adminům, děvče fakt nechápe, co jsme se jí včera přátelsky snažili vysvětlit.

locikagodlova:
Koukám, že jste čóóórla nejen fotečku, ale i rcphttp://www.labuznik.cz/recept/hrusky-posirovane-v-...
...ale pokud jste Danda z LABUŽNÍKA, tak se omlouvám:-8

hele já sem to jen dala aby stese koukni na to a ne aby ste říkali že sem nědela že sem ukradla u jiného kuchaře atd .. jasný :-((:-!:-!:-?:-?

Navir:Ufff. Měním :-D:-D:-D:-D

Patricie::-D:-D:-D Tak to nám tady uniklo všem :-D:-D:-D

Proč je recept vložený do sekce domácí pekárna?

ivulinka: Ivi, je to asi marné, s určitými lidmi je prostě domluva nemožná:-((

Upozorňuji autorku receptů, aby zapůjčené fotky bez svolení jejich autora odstranila nebo to udělám, či jiná moderátorka:-!
http://www.labuznik.cz/recept/hrusky-posirovane-v-...

ewa: tou prostotou máte na mysli svůj komentář, že :-?;-)

ivulinka: Svatá prostoto...

ivulinka::yes::-))

ivulinka: :yes:;-)

ewa: dalo by se to tak i říct:-D, je jednou ze zdejších moderátorek, takže může mazat nesmyslné komentáře /třeba jako jsou ty tvoje/, opravuje recepty, hrubky a maže kradené fotky, stačí ti to tak vysvětlené?

ewa: hlídáme to tady všichni - komu záleží na úrovni Topek...

spagetka: A ty to tady hlídáš???

ewa: najdi si v jakékoli knížce stránku a text dole, že kopírování obsahu bez souhlasu autora jest zakázáno.. Sjeď i sem dolů na konec stránky, jest tam totéž.

ewa: No, to jistě ne, ale pravidla o autorství by se měla dodržovat ;-)

:no:spagetka: STB?

karla: nikoli - autorský zákon o ochraně hovoří jasně. Jinak je to napsané i u vkládání fotografií.

jezis a neni to jedno, odkud je fotka??? :-((

Fotka tvá? Nebo z Labužníka převzatá?

Tématické fráze:
posirovane hrusky, psané recepty od hrušky, pošírované hršky, sirup z hrusek, hrušky pošírované, pošírované hrušky recept, recept naplněné hrušky, recepty hrušky pošírované, pošírované hrušky recepty, sirup z hrušek recept, jak posirovat citron, recepty na hruškový sirup, vánoční pečivo s pistáciovým krémem, pošírované pokrmy, pašírované hrušky, pošírované hrušky fotky, tncz nova psané recepty ládi hrušky, psané recepty ládi hrušky

Suroviny:
hruška, citron, cukr, tymián, mléko, smetana ke šlehání, cukr, žloutek, čokoláda

Přidat fotografie receptu