Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané červené zelí mistra kuchaře

Kysané červené zelí má nejen nádhernou barvu, ale především mnoho pozitivního pro vaše zdraví. Recept je pouze z pár surovin a hotové kysané zelí můžete po pár dnech fermentace jíst samotné, nebo ho připravit ke kachně a knedlíkům.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Maryla337 Maryla337

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min 1-2 hod dle možství zelí

25 min (25 min příprava, 1-2 hod dle možství zelí)

Suroviny pro 1

6-8 sklenic

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 211 kJ /
2 680 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky12,40 g
Vláknina170,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61,68 g
Sůl150,00 g
Sacharidy490,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme nebo nakrájíme, smícháme s cibulí a kořením. Krok 2: Naplníme sklenice, zavíčkujeme a necháme na teplém místě 3-4 týdny kysat. Krok 3: Voda bude vytékat, což je správné. Pokud bude víčko nafouklé, nechat v klidu na plechu, dokud víčka sama nesplasknou.

TIP: Kysané zelí: Tipy a rady na jeho přípravu

Zveřejněno 22. 10. 2014

Poznámka autorky Maryla337

Je to můj první pokus. Dala jsem cca 30 g soli na 1 kg zelí.

5 kg zelí jsou asi 2-3 hlavy podle velikosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysané červené zelí mistra kuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVw3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysané červené zelí mistra kuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVw3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Zelí naloženo, uvidíme za 3 týdny.

spagetka:děkuji -........ foto zatím nemám musím nabít baterky do fotáku jinak fotky doplním

Já osobně mám raději kysané červené zelí než bílé k určitým pokrmům. Ale pro autorku: nezlob se, někdo, kdo je začátečník, nebude vědět např.: nechat sklenice odkryté či zavíčkovat, uskladnit kam, kolik sklenic je z tohoto množství alespoň přibližně, je nutné hlídat, aby zelí bylo stále pod hladinou tekutiny?
Já vím, že tobě je to jasné, ale jsou kuchaři, kteří začínají. Zkus to nějak doplnit.;-);-);-)
Foto dát nemůžeš? není to povinné, jen se ptám.
Jo a přendala jsem to do kategorie Zavařování, v zelenině to asi nikdo hledat nebude;-);-);-)

Tématické fráze:
cervene kysane zeli, kysané červené zelí, kysané červené zelí recept, recept na kysané červené zelí, červené zelí kysané, jak uvařit červené kysané zelí, kysané červené zelí recepty, červené kysané zelí recept, recept kysane cervene zeli, červené zelí kysané recept, kysané zelí recept, kysane zeli červene, červené kysané zelí recepty, červené zelí ze sklenice, domácí červené zelí, kysané červené zelí příprava, zavařování červeného zelí, jak uskladnit kysané zelí, červené zelí, nakladane červene zeli

Suroviny:
zelí červené, cibule, sůl, kmín celý, pepř celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu