Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová přesnídávka

Podzimní úrodu v poslední době velice oblíbených dýní můžeme zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou doslova dělat boule za ušima.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AliNeli

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 279 kJ /
1 262 kcal
Bílkoviny2,08 g
Tuky1,22 g
Vláknina6,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy307,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do kastrolu, zalijeme 1-2 hrnky vody a za občasného promíchání podusíme do měkka. Krok 2: Dýni poté rozmixuje, oba pudinky rozmícháme v trošce vody a vmícháme do rozmixované dýně. Krok 3: Přidáme cukr a šťávu z citrónu a necháme chvíli povařit. Krok 4: Ještě horkou přesnídávku plníme do čistých skleniček. Zavíčkujeme, skleničky očistíme a otočíme dnem vzhůru. Pro lepší trvanlivost můžeme sterilovat 20 minut při 80 °C.

Zveřejněno 24. 10. 2014

Poznámka autorky AliNeli

určitě by bylo dobré místo citrónové šťávy použít šťávu z pomerančů

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBzn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBzn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Díky za ten 3litrový hrnec.Ten gigant, to je goliáš.Hodí se hlavně na kompoty,džusy...Je možné vypěstovat i do váhy několika metráků.Určitě je vhodnější než hokaido,ta je děsně tvrdá a zápasím s ní když dělám polévku.Goliáš je mnohem měkkčí a šťavňatější,stačí 1 dýně a mam o zábavu postaráno.Jdou z ní dělat vynikající bubáci.Ještě jednou díky za ten nápad,mně to nenapadlo a to dýně pěstuji pře 30let.Určitě je tato přesnídávka vhodná i pro seniory,je dobře stravitelná,má mnoho vitamínů a minerálů.Nemusí se kousat.

bohužel jsem to nezvážila, dýně byla taková ta veliká masitá (gigant?), ale určitě lze udělat i z jiné. Po nastrouhání jsem jí měla naplněný cca 3 litrový hrnec. Snad vám to alespoň takto pomůže ;)

metaphora 25. 10. 2014 12:26
AliNeli-píšete kus dýně,ale kolik je to kus?kolik má vážit?Chci jí vyzkoušet :-);-)

AliNeli,ta dýňová přesnídávka mně zaujala.Jen množství(kus dýně )je kolik? 1kg nebo 2kg.Dýně hokaido je dost moučnatá a goliáš zase velmi šťavnatá.Nebo je to jedno jakou použiju?milusaDz.

Tématické fráze:
recepty z dýně gigant, přesnídávka z dýně hokaido, detska presnidavka z dyne, přesnídavka z hokaido, dýně gigant recepty, domaci dynova presnidavka, recept na dýnovou presnidavku, domácí přesnídávka z dyně, dyne gigant, dýnová přesídávka, dynovapresnidavka, recepty z dýně goliáš, dynova stava, jablečno dýňová přesnídávka, dyně hokaido přesnidavka, dýňové pyré pro miminko, dýně goliáš, dýně giganta recepty, hokaido přesnídávka, dyně hokaido přesnidavka

Suroviny:
dýně, pudink vanilkový, pudink jahodový, citron, cukr

Přidat fotografie receptu