Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivanhoe111

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 052 kJ /
729 kcal
Bílkoviny76,18 g
Tuky36,74 g
Vláknina5,84 g
Cholesterol 258 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,73 g
Sacharidy22,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně nakrájené feferonky. Přikryjeme, aby neoschlo. Krok 2: Do druhé misky či talíře nameleme na mlýnku na maso (v nejhorším případě musíme velice drobně nakrájet) hovězí maso (drobné nakrájení všech surovin je kvůli tomu, aby po zakousnutí do toustu či topinky se zbytek směsi nerozkutálel a nespadl na koberec či do klína). Opět přikryjeme, aby neoschlo. Krok 3: Na talířek či do mističky utřeme či prolisujeme česnek. Nakrájíme cibuli a připravíme veškeré zbývající ingredience. Krok 4: Maso dáme na zpěněnou cibulku, přidáme sladkou papriku, sůl a dusíme (mírný plamen). Nepodléváme, když, tak jen max. 1 lžičku (já ještě nikdy nemusel). Krok 5: V polovině (za cca 4 minuty) přidáme 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worchesteru, 1/2 lžičky tabasca (či 1 lžičku pálivé papriky), utřený česnek a pepř. Rychle promícháme a opět rychle zakryjeme poklicí. Krok 6: Když je maso měkké, přidáme obsah mísy se salámem, Moravankou a feferony. Promícháme, chvíli necháme přikryté prohřát (cca 4-5 minut) a odstavíme. Krok 7: Teplé mažeme na topinky nebo opečenou veku, zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Zveřejněno 25. 10. 2014

Poznámka autora ivanhoe111

Já osobně upřednostňuji nechat vystydnout a nechat chutě pořádně rozvinout. A až třeba za půl dne trošku opražit nasucho veku (pár minut na 150 °C), namazat směs a posypat petrželovou natí. Pak ale připravte „hasící prostředky“: pivo, víno, atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77Er

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77Er

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

recept se mi líbí a je mi jasné,že autor měl na mysli ten pravý Gothaj..:-K:yes:

Drobek: Víš,jak mí to bylo vysvětleno? GOTHAJ je chráněná značka,tam.nesmí být nic,co tam nepatří, ale “GOTHAJSKÝ SALÁM“už žádná chráněná značka není,to jsou xindlové, co? Prostě slovíčkaření:-O Nehledě na to,že staré,poctivé normy po revoluci padly,a nové,co platí, tuším od roku 2003 jsou benevolentní.

jarda Kadic: Já tomuhle poněkud nerozumím. Vždyť jméno Gothaj je chráněná značka tak jako špekáček a je dáno kolik je minimální obsah masa a kuřecí na seznamu není. Tak jak je možné, že tam je? :-O

Mě neustále překvapuje,jak lidé odsuzují Gothaj.Lidičky, musíte se ptát na složení, budete se možná divit,ale není Gothaj, jako Gothaj.sunny.sofi uvádí cenu 60 Kč/kg.Přečetla si složení toho “jejího Gothaje“?Ten za 60Kč/kg obsahuje spoustu drůbežího masa, které v Gothaji nemá co dělat.Ať si koupi Gothaj za minimálně 95 Kč/kg a možná ani nebude věřit,že je to taky Gothaj:yes:

Ja si myslím,že cenový rozdiel surovín nie je podstatný,možno je práve táto kombinácia dobrá a že autor v zátvorke napísal že sú najchutnejšie na svete,mi vôbec nevadí ;-) Aj keď je pravda,že čo chutí jednému,nemusí chutiť druhému...myslím že keď je niekto z jedla tak unesený,že ho označí za najchutnejší,určite na tom niečo bude a ja sa väčšinou nechám zlákať na vyskúšanie :-8:-)

ivanhoe111 26. 10. 2014 09:36
Zcela chápu Vás komentující-můžete mudrovat(o kombinaci ingrediencí),můžete laborovat,můžete nesouhlasit-ale to je asi tak vše co můžete dělat!-Pokud to neochutnáte a neuvidíte.Co se týká fotografie-je mi 58 let a moc si s Bluetooth netykám-než seženu známého,který to u mne nafotí a přidá k receptu-tak to foto dříve přidá jeden z Vás,který to ochutná!
Nehodlám zde psát svůj životopis-ale co jsem na světě-tak bych dal za výborné jídlo takřka vše (tedy nešetřím!)Tento recept jsem získal před 40 lety od jednoho kuchaře z Prahy-a nehodlám na něm nic měnit.
Motto:(Tak jako je dané,že nejlepší steak je z argentinského býka-tak je dané,že nejlepší utopenec je z POCTIVÉHO špekáčku!No a cena obou?-diametrálně odlišná....).:-p

prosciuto 7. 12. 2016 09:57
ivanhoe111:
Dnes ti už s tým argentínskym mäsom neplatí. Dnes to je Beef of Kobe.
Našťastie u nás je argentínske mäso prakticky denne čerstvé (nie mrazené) a tak mu stále dávame prednosť. Nie je to kvôli cene (cca 60 € a cca 90 € za 1 kg, cena sa pohybuje).

tejaja: plně s tebou souhlasím...říká se, že samochvála smrdí.
V raceptu nevidím nic světoborného i když věřím, že to může být dobré. Ten Gothaj bych tam taky nedal a česneku bych dal já asi víc.
A vůbec - když by bylo maso kvalitní, tak bych to ani nedusil, přidal jedno vejce a použil bych to na ty topinky jako tatarák (ovšem i bez ty Moravanky):-D
Tak jsem se dostal úplně někam jinam:-D:-D:-D

sunny.sofi: :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Můj pohled nemá na co hledět;-):no:
A kombinace hovězího (200 kč za kilo) a gothaje (60 kč za kilo) mě osobně fakt nezaujme;-(

Ja už som na tie "výtečné, nejlepší, úplně nejlepší, nejchutnější, suprové...atď. pomaly alergická. To, čo je výborné pre mňa, nemusí byť pre druhého a opačne. A tvrdiť, že je moje jedlo najchutnejšie na svete, je odvážne. Nechala by som to na tých, ktorí si jedlo uvaria, či to posúdia ako chutné a ako chutné. :-)
Mimochodom, vy toto jedlo doma takto voláte ? :-O

;-) No když se " pohledu týče" tak by to chtělo foto :-!

Tématické fráze:
utopenci v dabelské omáčce recept, ty nejlepší a nejchutnější moučníky, nejlepsi toasty, nejchutnější jídla, dábelské tousty, nejlepší ďábelské tousty, směs na topinky s masem a moravankou, ďábelské tousty recept, tousty z hověziho masa, nejlepší utopenci na světě, gothaj složení, směs na dábelské tousty bez masa, ďábelské tousty bez masa, ´dábelské tousty z hovězího masa, nejchutnější jídlo, ďábelské tousty ze salámu, dábelské tousty složení, masová směs na topinky s moravankou, dabelsky toast, nejchutnější utopenci

Suroviny:
maso hovězí, salám gothaj, moravanka, olej, cibule, česnek, kečup sladký, hořčice, feferonka, omáčka worcesterová, tabasco, sůl, pepř, paprika sušená sladká, chléb toustový máslový

Přidat fotografie receptu