Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušenky Baileys s krémovou náplní

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

50 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 862 kJ /
5 225 kcal
Bílkoviny46,79 g
Tuky219,26 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 846 mg
Sodík 5,07 g
Sůl0,21 g
Sacharidy623,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a nakonec postupně přidáváme mouku promíchanou s ostatními přísadami a přiléváme likér. Krok 2: Husté těsto nabíráme lžičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme malé hromádky. Necháváme mezi nimi rozestupy, protože se teplem roztečou asi na dvojnásobek. Krok 3: Nožem namočeným ve vodě můžeme tvar hromádek upravit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10-12 minut. Krok 4: Jakmile nám vršek hromádky zatuhne, zkusíme jí nožem nadzvednout. Pokud to jde, plech z trouby vyndáme a pečivo na něm necháme ještě chvilku dojít. Není dobře je nechávat hodně přepéct, po vychladnutí by ztvrdly. Krok 5: Vychladlé slepujeme krémem, který jsme vyšlehali z másla a cukru s postupným přiléváním likéru. Čím více likéru krém pojme, tím je lepší a nadýchanější. Krém nanášíme sáčkem s ostře řezanou špičkou.

Zveřejněno 29. 10. 2014

Poznámka autorky Hella

Já jsem nepekla z tohoto drahého likéru, ale potřebovala jsem nějak zužitkovat nevhodný dárek, který jsem dostala (viz foto). I zde na Topkách je mnoho receptů na výrobu domácího likéru podobného Baileys, který by se dal využít.

Nakonec by se mohl použít i vaječný likér, ale scházela by tomu ta karamelová chuť.

Já jsem nedělala hromádky lžící, je to moc zdlouhavé. Já použila igelitový zdobící sáček s dírou asi 1,5 cm (stačí pevnější igelitový sáček) a jak z něj těsto pomalu vytékalo, ukrajovala jsem ho nožem (lze i odstřihnout nůžkami). Ale to chce trochu zručnosti.

Z tohoto množství byly celkem 4 plné plechy a více než 100 ks placiček, ale bleskově mizely, nebylo je třeba ani slepovat.

Pečivo je velmi, velmi jedlé!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušenky Baileys s krémovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Wm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušenky Baileys s krémovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Wm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Placičky se moc roztekaly, tak jsem použila formičky. Krásné upečené, a nepretekalo to. Krásně měkké a moc dobre

Danca: To vyzkoušej, nebudeš zklamaná ani ty, ani hosté. A navíc je to velmi rychlé. Od navážení surovin do upečení to netrvá ani hodinu.

Hello, a já jsem si říkala, jak to máš tou lžičkou krásné, jednu sůšu jako druhou, že já bych to musela asi dělat pytlíkem... a pak jsem si přečetla tvoji poznámku:-D:yes:
Musí to být dobrota,v sobotu máme oslavu, tak je asi vyzkouším:-p:-p

:-p:yes::yes::yes::yes:

Už to vidím,že sa zas pred Vianocami nebudem vedieť rozhodnúť čo skôr vyskúšať :-8 Vyzerajú výborne :-*:yes:

:yes: Helka, veľmi šikovné:yes:;-)

Tématické fráze:
láďa hruška bejlis, domácí baileys láďa hruška, domácí baileys ládi hrušky, láďa hruška baileys, domácí likéry baileys, láďa hruška domácí baileys, omniovky, recepty ládi hrušky bejlís, baileys podle ládi hrušky, baileys sušenky, baileys od ládi hrušky, recept na baileys, sušenky baileys, recept na beilis lada hruška, recepty ladi hrusky baileys, beilis ladi hrusky, bejlis recept podle ladi hrusky, domácí baileys podle hrušky, láda hruška bejlíz, lada hruska susa rezy

Suroviny:
máslo, cukr krupice, cukr hnědý, vejce, mouka hladká, kakao, soda jedlá, extrakt vanilkový, sůl, bailey´s, máslo, cukr moučkový, bailey´s

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu