Domácí polévkové koření
Polévkové koření je jedním ze základů dobré polévky. Můžete použít kupované, ale proč si neudělat domácí, když je to tak snadné? Domácí bude vždy voňavější, z čerstvých surovin a v poměru chutí, které má vaše rodina ráda.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 156 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
Tuky | 2,32 g |
Vláknina | 34,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 35,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a nasekáme v robotu na malé kousky, rozmixujeme nebo nastrouháme najemno.
Krok 2: Petrželovou nať umyjeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Vše dáme sušit do sušičky alespoň na 10-12 hodin. V průběhu sušení prohazujeme tácy se zeleninou, abychom docílili rovnoměrného prosušení. Čas sušení je orientační, záleží, jak velké kousky zeleniny máme.
Krok 4: Zelenina je usušená, až je hezky sypká a při rozemnutí mezi prsty chrastí. Pak ji můžeme přesunout do čisté nádoby a udržujeme v suchu.
Zveřejněno 2. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí polévkové koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77oj
Moje poznámka
Domácí polévkové koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77oj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 14 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 18 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 18 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šulánky
Neregistrovaný před 14 minutami
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 43 minutami
Zelný salát s mrkví
Neregistrovaný před 54 minutami
Krémová pórková polévka
radbastim před 59 minutami
Koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nudle se smetanou, koprem a uzeným lososem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Neregistrovaný před 2 hodinami
Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Sépiové špagety s marinovaným lososem
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí polévkové koření,
polévkové koření,
domácí koření,
domaci sušená zelenina,
domaci koreni do polevky,
polévkové koření recept,
domácí polévkové koření recept,
sušení porku,
polévkové koření z libečku,
domácí zeleninový bujón,
recepty koření,
domácí vegeta sušená recept,
recept sušené polévkové koření,
domácí sušené kořeni,
domácí sušené polévkové koření,
susene polevkove koreni,
domaci koreni recepty,
koření do polévky,
domácí zelenina do polévky,
domácí sušený zeleninový bujón
Suroviny:
kořen petržele,
celer,
mrkev,
nať petrželová
Komentáře (21)