Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strahovský salát

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 790 kJ /
2 340 kcal
Bílkoviny106,55 g
Tuky123,09 g
Vláknina51,60 g
Cholesterol 910 mg
Sodík 3,68 g
Sůl9,01 g
Sacharidy176,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salám i papriky nakrájíme na nudličky, vejce s cibulí na kolečka, okurky na plátky. Krok 2: Vše smícháme s fazolemi, promícháme s nálevem a necháme vychladit v lednici. Podáváme s pečivem, nejlépe domácím.

Zveřejněno 3. 11. 2014

Poznámka autorky cathleen

Je to svačinový salát z vařených bílých fazolí, sterilovaných paprik, okurek, uzeniny a vajec natvrdo, spojený pikantní, kyselkavou zálivkou.

Recept, malinko upravený z Receptur studených pokrmů, mám na stránkách http://www.pekarnomanie.cz/strahovsky-salat/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strahovský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVrY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strahovský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVrY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Chutnal nám i třetí den ;-)

magdalenka: děkuju za zprávu i fotku:-8 jsem moc rada, že chutnal.

Ivana Ch: vyzkoušej, pokud máte rádi luštěniny, určitě nebudeš litovat:-))

Tenhle recept mě utekl, už ho ale mám.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Výborné, pochutnali sme si...bod som dala, fotku pridávam tiež. Vďaka za recept.:-K

Pikantní podle českého naučného slovníku znamená jemný, ale výrazný (o chuti). Což je zde beze zbytku splněno:yes:

Pepe: no vidíš - tak jsme si to pěkně vysvětlili.
Pro mě je tady pikantní ve smyslu výrazný;-) (a vlastně nejen pro mě, ale i autora zmiňovaných Receptur...)
Mimochodem - uherák NENÍ měkký salám, nehodil by se sem;-)

cathleen:
Nie, ja kupujem len madarský Pick (po česky uherák).
Každý si môze vysvetlit význam slova "pikantný" po svojom.
Pre mna to znamená ostrý + výrazná chut (napr. francúzska horčica Maille Dijon Originale - je ostrá a má výraznú chut, kým iné sú ostré a bez chuti - takých je väčšina).

Pepe: samozřejmě, že se prodává i "zlý, špatný" - nebo vy snad kupujete levný kuřecí Junior, výrobní salám a další "lahůdky"?
A pikantní?:-) Pikantní nemusí být vždy ve smyslu -ostrý-, může to třeba znamenat i hodně výraznou chuť. A ta tady je.

Ja by som vypustil zo "190 g dobrého měkkého salámu" slovo dobrého.
Vyzerá to, že sa predáva aj špatný (zlý).
Recept zaujímavý, len "pikantnú" zálievku z ingrediencií, ktoré uvádzate,
je podla toho, čo sa rozumie pod slovom "pikantné", nemožné vytvorit.

Tak si dáme a jdeme cvičit:-D pěkný salát:-p+:yes:

Díky :-K
Zkuste, určitě litovat nebudete;-)

i já...:-)):yes:

I já bych si pochutnala;-):yes::-K

Pochutnala bych si:-p:-):yes:+

Moc hezké, recept i fotka :yes::yes:

Tématické fráze:
strahovsky fazolovy salát, salát na svačinu, svačinový zelný salát, nálev na salát dijon, recepty na saláty na svačinu, salát ze sterilované papriky a salámu, salát z bílých fazolí a zavináč, okurkový salát s dijon, sterilizovaný salát z paprik, strakovsky salát recept, salát na svačinu s pečivem, pikantni salaty z uzenin, salát ze sterilizované papriky, salát ze sterilizovaných paprik, salat ze sterilovanech fazoli, studených fazolky salat, svačinový salát, salát ze sterilovaných bílých fazolí

Suroviny:
fazole bílé, salám měkký, vejce, cibule, paprika sterilovaná, okurky sterilované, hořčice, olej, omáčka worcesterová, pepř mletý, cukr, sůl, lák okurkový,

Přidat fotografie receptu