Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katův šleh a bramboráčky

Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (168×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 179 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny141,53 g
Tuky56,54 g
Vláknina31,74 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 4,10 g
Sůl10,50 g
Sacharidy147,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterovou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču. Krok 3: V pánvi (ideálně ve woku) rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme, cca 5 minut. Krok 4: Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek, papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme. Krok 5: Bramboráčky:
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.

TIP: Nejoblíbenější bramborové placky

Zveřejněno 5. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katův šleh a bramboráčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7zx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katův šleh a bramboráčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7zx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

:-)<3:yes::yes: Velmi pěkné i dobré :-K

Parádní "kaťák", určitě jsem ho nevařil naposledy :-)
Trošku jsem ho upravil vepřové i kuřecí 50/50

vařila jsem už po několikáté, s bramboráčka skvělá záležitost <3

Výborný

Výborný. <3

Ještě nikdy jsem ho nedělala. Musím nutně vyzkoušet.

Vařil jsem již podruhé a všichni si pochutnali :-D

Maso jsem zarestovala jen pár minut, vyjmula a zvlášť udělala zeleninu. Místo leča jsem dala sekaná rajčata z konzervy a přidala zelenou papriku. Maso jsem vrátila do směsi úplně nakonec. Byl to nejlepší kaťák, co jsme kdy jedli. Díky za recept ????

to jsme si pochutnali

Kaťák je vždy fajn a snadno si ho každý může přizpůsobit své chuti...Já, protože mám rád ostřejší, si do něj dávám<3 ke konci, malý panák sladké chili omáčky....:-*

podobnou směs dělám i s topinkami, špagetami, rýží - podle toho na co máme chuť <3

rychlé a výborné

Bobik57: Bobíku, Bobíku, lečo v receptu je sice sterilované, ale ne kupované, průmyslově vyráběné. Lečo se dělá a sterilizací konzervuje i doma, aspoň my tak ukládáme část zeleniny na podzim pro spotřebu ve zbytku roku. Bobíku, Bobíku, pokud Ty znáš lečo jen z obchodu, lituju Tě.

Vynikající recept. Použila jsem kuřecí stehenní řízky, místo feferonek trochu zázvoru a vlastní lečo. Bramboráčky se strouhankou super. I můj syn- vyučený kuchař- mi jídlo pochválil

Luxusní. Jen bramboráků jsme dělali víc. :yes:

Děkuji doma úspěch :-)Recept ukládám :-K

Místo okurek jsem přidala nakládaný čili česek a rodinka si pochutnala... takže za mě :yes: <3

a jámám jednu zkušenost, pokud Vám vadí mastné (bramboráčky topinky) rozkousejte 3- 4 lístečky šalvěje...a nic Vám nebude... nebo ji obalte v tom těstíčku také a hnězte při jídle ... fakt to funguje , (podporuje vylučování tav na trávení)

Lidičky, to neumíte vařit bez polotovarů? Sterilované lečo, no fuj.:no::no::no:

Bobik57: Ježíš Marjá pořád...:-//

Děkuji za výborný recept:yes::yes:, všem doma moc chutnalo<3. Okurku jsem vynechala a místo ní jsem přidala žampiony. To celé pak ještě posypala strouhaným sýrem. Mana nebeská:yes:<3

Výborné, jako další možnou přílohu doporučuji rosti (ty předsmažené zmražené, které se jen dopečou v troubě), jídlo je s nimi výborné :)

Marie Švarcová 1. 3. 2017 18:14
:yes::yes::yes: já to mám moc ráda <3

Mela jsem k ruce zkusenejsi hospodyni a zhrozila se nahradou mouky strougankou a nakonec kvuli forme v receptu mouka skoncila jinak ale vynikajici recept a palec nahoru

hela22: Tak tomu už rozumím :-), ale divím se. :-O Budu muset vyzkoušet.

Zobrazit 6 starších odpovědí

Směs masa je výborná,ale nedala jsem papriku.Bramboráčky jsou bez mouky trochu lepivé,ale nejsou špatné:-*

Dobrý den, dnes jsem dělala váš recept s malou obměnou, musím říct byl luxusní , budu častěji opakovat, dávám paleček nahoru:yes::yes:<3

Výborný recept. Dnes jsem dělala k obědu a dětem moc chutnal :-)

Lečo a ještě paprika a pod. mi přijde zbytečné, dala bych buď jenom čerstvou zeleninu nebo jenom lečo. Můj názor.

eva::-O:-O

:-//:-//:-//:-//:-//:no::no::no::no:BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

výborný recept, moc chutné :-) :yes:

Tématické fráze:
katův šleh, katův šleh podle pohlreicha, katův šleh recept, katův šleh recept pohlreich, recept na katuv sleh, recept katův šleh, katuv slech, recept na katův šleh pohlreich, kaťák recept, katův šleh recepty, sleh, katův šleh v bramboráku, recepty katův šleh, katův šleh s bramboraky, vyborny katuv sleh, katuv šleh s bramboráčkama, top recepty katuv sleh, katův šleh s bramborákem, katův šleh pohlreich, katův šleh s lečem

Suroviny:
kýta vepřová, cibule červená, cibulka, paprika čerstvá červená, feferonka, lečo sterilované, okurky sterilované, omáčka worcesterová, kečup sladký, sůl, pepř mletý, česnek, olej, tuk, brambory, česnek, vejce, majoránka sušená, sůl, pepř mletý, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu