Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová bageta

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 304 kJ /
2 463 kcal
Bílkoviny59,60 g
Tuky76,35 g
Vláknina20,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy374,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme mouku se sypkými surovinami, přidáme olej, dýňové pyré a vodu, tu raději postupně, protože v pyré je také voda. Těsto dobře vypracujeme, můžeme použít domácí pekárnu.
Dáme na teplé místo vykynout. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Krok 3: Po vykynutí těsto ještě propracujeme a dáme na pomoučenou pracovní desku. Rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkovou placku cca 40x30 cm, stočíme do tvaru bagety, položíme na plech s pečícím papírem, ostrým nožem povrch několikrát nařízneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme ještě 10-15 minut kynout. Pečeme zhruba 30 minut.

Zveřejněno 8. 11. 2014

Poznámka autorky radiator

Do těsta po vykynutí můžete také přidat na kousky nakrájenou feferonku a místo bagety udělat třeba kruh.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová bageta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67gn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová bageta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67gn

Komentáře (4)

to je parádní - určitě zkusím, pyré mám v mrazáku:yes:

:yes:

Bezva nápad. :yes:;-)

Žasnu :-O:yes:

Tématické fráze:
dýňová bagetka, dýnová bagetka recept, recept na dýnova bagetka, bageta s dýňová semínka, bageta z dynoveho testa, bagetky z dyni, dýňová bageta z domácí pekárny

Suroviny:
mouka hladká, pyré dýňové, olej, sůl, droždí sušené, voda, vejce

Přidat fotografie receptu