Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový krém

Krém, se kterým lze plnit a nazdobit cukroví nebo jej naservírovat jen tak do poháru a přidat ovoce. To vše se dá udělat s lahodným čokoládovým krémem. Jeho univerzálnost použití naskýtá mnoho možností.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marry

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 862 kJ /
3 313 kcal
Bílkoviny34,29 g
Tuky243,18 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 311 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy242,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce a oba cukry dáme do mísy a společně je šleháme nad parou asi 20 minut. Vytvoří se pěna Krok 2: Mezitím necháme rozpustit ve vodní lázni čokoládu na vaření. Krok 3: Máslo vyšleháme a poté spolu s rozpuštěnou čokoládou a kakaem opatrně smícháme s vaječnou pěnou.
Pořádně vymícháme.

TIP: Zdobení dortů i pro začátečníky

Zveřejněno 8. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVvY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVvY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tento krém dělávám a je opravdu dobrý, ale nedávala jsem kakao, vyzkouším:-p dělám ho právě na vánoční cukroví;-)

Jackie79:nejlíp je máslo změklé si bokem vyšlehat, až zbělá a bude krásně hladké a potom přidávat vaječnou směs a čokoládu. To zajistí hladkost. Aspoň tak to dělávala moje babička a dělávám to s úspěchem i já:-)

Je to krém, jaký se dělá u moučníku typu http://www.toprecepty.cz/recept/1983-opily-izidor/. Ale já osobně tento krém - i když je vynikající - bych nedoporučila do vánočního pečiva. Vždycky bych se bála, že vejce nejsou dost tepelně opracovaná. V tomto krému je nelze zahřát víc, protože by se srazila. A vánoční pečivo není určeno pro rychlou spotřebu.

Jackie79: Do vaječného krému se nemůže máslo přidat, když je hmota ještě teplá. Máslo by se rozpustio a nevyšlehalo. Mary si z nás asi střílí :-//

tejaja: aha, tak teď jsem se podívala na postup přes odkaz, který jste sem vložila a ten postup zní úplně jinak. Autorky jsem se ptala, kdy se do směsi přidává máslo a není to ve chvíli, kdy je směs ještě nad parou, ale až poté, co vychladne. Takže jak to vlastně je Marry??

Navíc kakao se přidává ihned k vejcím a cukru! Nikoli až s máslem.

Jak to tedy je s tímto receptem a fotografií?

Môžem sa spýtať, obrázok je tvoj ? http://www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/mouc...
Ak nie, tak ho zmaž alebo bude umazaný.

Marry: Díky, vyzkouším, vypadá moc lákavě :-p

Jackie79: Ano,přesně.:-)

To máslo se přidává kdy? Ještě když je vaječná směs nad parou?

Tématické fráze:
čokoládový krém, cokoladovy krem do cukrovi, čokoládový krém recept, recept na cokoladovy krem, čokoládový krém do vánočního cukroví, čokoládový krém na cukroví, čokoládový krém na zdobení, krém čokoládový, recept čokoládový krém, čokoládoví krém, cokoladovy krem na vanocni cukrovi, čoko krém, krém z čokolády, čokoládové krémy, čokoládový máslový krém, recepty cokoladovy krem, krém s čokoládou, dobrý čokoladovy krém, čokoládový krém recepty, čokoládový krém cukroví

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, čokoláda na vaření, kakao

Přidat fotografie receptu