Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 249 kJ /
1 016 kcal
Bílkoviny36,47 g
Tuky4,45 g
Vláknina87,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy191,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Krok 2: Na plotně jsem si v pekáči rozpálila olej a dala do něj zprudka osmahnout kousky masa, aby se hezky zatáhlo. Pak jsem jej dala bokem. Krok 3: Do výpeku jsem vsypala 3 na drobno pokrájené cibule (říká se, že kolik masa, tolik cibule, ale platí to objemově), nechala trochu změknout, pak jsem přidala půlku z na plátky pokrájeného česneku a půlku z mrkve a paprik. Krok 4: Asi po dvou minutách jsem hořák úplně vypnula (možno jen snížit na minimum, ale jistota je jistota), zaprášila jsem jak sladkou, tak uzenou paprikou a za průběžného promíchávání jsem postupně přidávala snítky tymiánu, majoránky, protlak, maso, petrželovou nať, zbytek česneku, mrkve a paprik. Krok 5: Plamen jsem si pustila úplně na slabo, aby se mi mletá paprika nepřipálila a tím nezhořkla. Krok 6: To vše jsem nakonec zalila 3 hrnky horké vody, trochu osolila, opepřila, ochutila chilli, přiklopila víkem a šoupla do trouby. Krok 7: Poprvé jsem se pod víko podívala po hodině a půl, abych vše promíchala, zkontrolovala, jak se to má se šťávou a nakonec přidala trochu sušené majoránky a drceného kmínu. Krok 8: Po druhé jsem nakoukla asi po hodině a 3/4, kdy už maso bylo dost měkké. Šťávy se mi nakonec vypeklo docela dost, proto jsem ještě do pekáče přilila zhruba hrnek vody (možná i necelý). Krok 9: V tento moment jsem i na posledních 15 minut přidala tu jednu pokrájenou cibuli, papriku, druhou hrst nasekané petrželové natě, ještě trochu majoránky a kmínu, dosolila a nechala tomu poslední chvilku v troubě. Krok 10: Po vytažení jsem do guláše vmíchala ony dva prolisované stroužky česneku.

Zveřejněno 9. 11. 2014

Poznámka autorky Kaczik

Uznávám, že to vypadá trochu složitě, ale ve výsledku se opravdu jen jednotlivé ingredience postupně přidávají, pak na to člověk může 3hodiny kašlat a pak se až začne něco málo dít =). Guláš se vlastně zahustí úplně sám a omáčky je dost a dost. Proto je vhodný pro bezlepkáře.

Při procházení receptů jsem si pak všimla, že je tu podobný recept od spagetky, ale říkala jsem si, že používám jinou zeleninu, více bylinek a nezahušťuji. Pokud by to ale někomu vadilo, tak recept vymažu.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/peceny-h...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVyR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVyR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

...určitě je výborný:-p:yes:
...něco podobného jsem jednou zkoušel. Cibule se tam dávala syrová a potom to po ní děsně smrdělo:-((.
Tenhle recept beru:yes:

Guláš vypadá nádherně, hned bych si dala :-p
Byla by škoda ho smazat ;-)

Máte skvělý recept? Podělte se o něj!

Přidat recept

Právě bylo uvařeno

Tématické fráze:
hovězí guláš se zeleninou, hovězí guláš, hovězí guláš recepty, pečený hovězí guláš, guláš se zeleninou, pečeny gulas s mrkvi, hovězí guláš recept, hovězí guláš na zelenině, peceny gulas, zeleninový guláš do trouby, gulas peceny v troube se zeleninou, troubový guláš, troubový guláš, hovězí na zelenině, pečeny guláš recept, recepty hovězí guláš, gulas so zeleninou, bezlepkové recepty, bezlepkový guláš, hovezi gulas pro bezlepkare

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, cibule, mrkev, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, česnek, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, tymián, majoránka čerstvá, petrželka, petrželka, majoránka sušená, kmín drcený, olej, sůl, pepř, chilli

Přidat fotografie receptu