Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trubičky z listového těsta s bílkovou nádivkou

Trubičky, plněné bílkovou nádivkou, jsou lehké jako obláček, ve vašich ústech navodí to pravé nebe v hubě a zaručeně sklidí úspěch u vašich strávníků. Posypané moučkovým cukrem se budou vyjímat na sváteční tabuli.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka3

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 999 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny16,60 g
Tuky70,07 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 245 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy182,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 2: Listové těsto rozválíme na hrubku 2 mm. Nakrájíme na pásek 3 cm na šířku a 30 cm na délku (mně vyšlo 10 pásků). Namotáme na trubičky těsně přes sebe. Krok 3: Klademe na plech koncem vespod. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Krok 4: Bílky šleháme mixérem nad párou a postupně přidáváme krystalový cukr a vanilkový cukr, dokud nevznikne tuhá a lepivá nádivka (zhruba 10 minut). Krok 5: Odstavíme ze sporáku a šleháme zhruba další 2 minuty. Krok 6: Trubičky plníme sáčkem a nakonec posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 9. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z listového těsta s bílkovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVA5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z listového těsta s bílkovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jednoduché a super trubičky jsou "25 dkg másla,25 dkg hl.mouky,4 pol. lžíce kefíru.Nechat půl hod, odpočinout a můžete tvořit.Ani nepoznáte,že nejsou z listového těsta.

Věra: pečivo z listového těsta se musí dávat do už rozpálené trouby- asi těch 200 C jak je uvedeno a minimálně 10-15 minut neotvírat dvířka

Věra: Nemastili ste ich po povrchu vajíčkom ? Rezné hrany lístkového cesta sa nesmú mastiť, nevyskočia. ;-)

Trubičky z listového těsta miluji, ale hlavně ty domácí. Mnohokrát jsem zkoušela doma těsto udělat, ale nikdy se mi to nepovedlo.Buď mi nenaskočily, nebo se po délce rozjely. Nevím, jestli je v tom nějaký fígl, který neznám nebo špatné máslo, mouka, prostě fakt nevím. Byla bych moc vděčná, kdyby mi někdo poradil.

Krásné, výstavní:-p+:yes:

Trubičky máme moc rádi:yes::-p:-p:-p

TAKY DĚLÁM NEMÁ CHYBU:yes:+1

Rychlá dobrota:yes: - doporučuji zašlehat do sněhu (při šlehání do zchladnutí) lžíci pikantní zavařeniny:-)

Jak já je miluju:-8:-p:yes:

Dělal jsem posledně šneky, tohle ozkouším taky. Jak dlouho vydrží s tím bílkem?

Tématické fráze:
trubičky z listoveho těsta, listové těsto na trubičky, bílková náplň do trubiček, nápln do trubiček z listového těsta, trubičky z listového těsta recept, bílková náplň do trubičky, trubičky z kefíru, bílková náplň do listových trubiček, bílkové trubičky, trubičky s listoveho testa, náplň do listových trubiček, domácí listové těsto na trubičky, trubičky z listového těsta recepty, domácí trubičky z listového těsta, trubičky s bílkovou náplň, kefírové trubičky, náplň do trubiček z z listového těsta, bílková napln do do trubiček, nápln do trubiček z bílku, vanocni trubičky z listového těsta

Suroviny:
těsto listové, bílek, cukr vanilkový, cukr krystal, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu