Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na másle a žampionech

Velmi jednoduchý recept, kde žampiony dokonale ochutí maso i omáčku a dají tak základ rychlému obědu či večeři. Pokud k přípravě použijete tlakový hrnec, jídlo bude do hodinky na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Krok 3: Přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Krok 4: Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou. Krok 5: Když je maso měkké, vyjmeme ho. Krok 6: Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Krok 7: Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.

Zveřejněno 11. 11. 2014

Poznámka autorky ivulinka

Mám ráda chuť másla a žampionů. Jako příloha k tomuto jídlu je u nás nějoblíbenější tarhoňa.

Chtěla jsem přidat pouze fotku k nějakému zdejšímu receptu a přitom jsem zjistila, že tak jednoduchý a u nás tolik osvědčený recept tu není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na másle a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yORW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na másle a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yORW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Skvělé.

Nikijaho: :-8:yes:

Eja57 (moderátorka): Tak ta chyba byla nejspíš v tom, že jsem celou dobu četla, že obalíme plátek MASA, ne MÁSLA. :-D:-D:-D

Eja57 (moderátorka): Aha, tak to neznám :-D, minule jsem ho přidala tak, jak jsem psala níže, asi taky dobré. :-8 Ale dnes to zkusím, jak píšete. Jinak recept je skvělý. <3

Nikijaho: nene, máslo propracované s moukou až na konec na jemné zahuštění, francouzská metoda, používám a je to moc dobré

S obalenými plátky v mouce přidáme nejspíš i máslo, které se má rozpustit, že? :-8

ivulinka : dnes bylo k obědu a móc dobré. Nevěřila jsem,že z vcelku obyč. surovin vyjde taková dobrota. Měla jsem v ledničce pár žampionů, tak jsem zkusila Váš recept a velká spokojenost. Děkuji :-K

zdenka.s: jsem opět potěšena, děkuji:-K

Vynikající:yes: Dnes jsem tento recept zkusila poprvé a myslím, že bude mít úspěch;-)

Mńam!!:-p:yes:

Krásná práce ;-);-)

Ivulinko,jako vždy-krása na talíří:-p:yes::-K
V úterý jsem dělala skoro totožně:-))Jen to bylo z krkovičky, v papiňáku a s přidáním trochy sladké papriky.Jestli Ti to nebude vadit,přidávám fotky:-)
Také se mi líbí Tvá příprava tarhoni,budu ji muset podle Tebe vyzkoušet;-)Já ji vždy vařím bez osmažení a pro hezčí,žlutější barvičku přidávám do vody špetičku kurkumy.

spagetka: Ladi:-), moc děkuji, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že recept nezklamal, fotka je super:-K

Ivulinko, pěkný, chutný receptík:-p+:yes:

Ivi, chutnalo :yes:, dnes ale nebylo s tarhoňou, ale br.kaší, která se musela "vyzbytkovat";-), s tarhoňou bude pro změnu zbytek masíčka zítra :-p:-p. Ještě jsem přidala malinko drceného kmínu a malinko vloček chilli. Bodík jsem dala, s dovolením přidám foto.

Veronika Barvikova 12. 11. 2014 09:18
fajn

To je pěkný receptík Ivulinko:-p:-K:-Ktarhoňu jsem taky neznala,až tady na topkách jsem se s ní seznámila;-);-)ukládám a zkusím,moc se mi to líbí:-p;-):yes:+

Pepe: Museli ? A nechutila vám? Nám áno, jedli sme ju veľmi radi a rozhodne nie aspoň raz do týždňa. :-D Neverím, že ste ju mali 2-3x týždenne. ;-)

Michaela Medkova:
Nic si z toho nerobte, nedá sa vsetko poznat.
My (za komunistov) sme to museli jest aspon raz do týzdna v skolskej jedálni. Bolo to lacnejsie ako ryza...

spagetka:Ladi, vidím, že mám velké mezery ve vzdělání:-))

ivulinka:Ivanko, děkuji,tak to taky zkusím,;-):-p

Michaela Medkova: Tarhoňa je fakt výborná, máme ji moc rádi :yes::yes::yes::yes: Jsou to vlastně drobné nočky z nudlového těsta, prostrouhaj se na struhadle, sušej.

Michaela Medkova: ano, Miško, je to těstovina, já ji kupuji v Lidlu za 8,50 Kč a nejdřívě ji na pánvi s nepřilnavým povrchem opeču nasucho do zlatavé barvy, pak teprve zaliji vodu a dál ji vařím jako rýži.

Tak toto by mi moc chutnalo:-p:yes:. Tarhoňa je těstovina:-?

Supéér a díky za nápad, zrovna mám vyndané plecko a uvažuju, co s ním :yes::yes::yes::-p:-p
A zároveň přiznávám, že mě nenapadlo máslo obalit do mouky a takto zahustit, díky zas jsem chytřejší :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové plátky na žampionech, vepřové na žampionech, vepřový plátek na žampionech, veprove platky, vepřové platky na na žampionech, recept na vepřové plátky na žampionech, žampiony na másle, veprove na masle, vepřový plátek na másle, veprove platky se zampiony, plátky na másle, žampiony recepty, vepřové plátky recept, recepty na vepřové plátky, vepřové plátky recepty, vepřovy platek, veprovi plátek na masle, vepřové maso na žampionech, žampionové recepty, žampiony recept

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, pepř mletý, žampióny, cibule, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu