Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 758 kJ / 7 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,79 g |
Tuky | 405,63 g |
Vláknina | 19,90 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 786,70 g |
Postup přípravy
Jako kterékoli jiné medové těsto má i toto své klady a zápory. Především platí, že je třeba je co možná nejrychleji po vyhnětení rozválet do podoby plátů. Jinak ztuhne a další práce s ním bude obtížná, ba téměř nemožná. A po upečení získáte pláty, jež jsou obdobně jako medové perníčky tvrdé a vyžadují odležení v chladu, kde zvlhnou a zvláční.
Toto odležení ještě urychlí náplň v podobě pikantního ovocného džemu a krému. Autorka pracuje s máslovým nastaveným pudinkem, když ale přídavek pudinku vynecháte, budou výsledné řezy ještě trvanlivější. Krok 2: V kastrůlku svařte za stálého míchání máslo s cukrem, sodou, medem, mlékem a celým vejcem. Krok 3: Směs provařte, mírně zkaramelizuje, vroucí nalijte na mouku a vše zpracujte v robotu do podoby těsta. Je-li příliš tuhé, přidejte trochu mléka a opět vše propracujte. Krok 4: Z těsta vypracujte 3 stejně velké pláty, jež upečete na plechu s papírem v troubě vyhřáté na 150 st. dozlatova. Krok 5: Než zchladnou, připravte krém: Pudinkový prášek smíchejte s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání pudink svařte a provařte. Krok 6: Zchladlý pod folií zašlehejte do másla, jež jste vypracovali šlehačem doběla. Krok 7: Jeden plát potřete džemem, krémem a náplně přiklopte druhým plátem. Krok 8: Postup opakujte i v případě třetího plátu; docela nahoře bude krém. Krok 9: V chladu ztuhlý moučník polijte čoko polevou, jejíž základ tvoří rozehřátá čokoláda vymíchaná se ztuženým tukem. Opět vše uložte v chladu, aby se buchta rozležela a zvláčněla. Teprve potom ji rozdělte na řezy. Krok 10: Náš tip:
Rychle vyhnětené medové těsto co možná nejdříve zpracujte do podoby 3 plátů. Jakmile zchladne, začne tuhnout a špatně se pak rozvaluje. Bochánky proto ukládejte v teple přiklopené kastrolem, případně je rozvalujte na plechu s papírem nahřátým v teplé troubě.
Autorkou receptu je Soňa Frydrychová.
Zveřejněno 12. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7G0
Moje poznámka
Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7G0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 19 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník,
řezy zázrak,
zázvorový moučník lidl,
zázrak z jednoho vejce,
medové řezy zazrak,
medové,žezy,
moučník z hladké mouky,
těsto se smrskává,
zázrak řezy,
medový močník,
medové žezy,
medový močník,
medáčky,
medove jeze,
top recepty medové dortíčky medáčky,
moucniky s jednoho vejce,
medovy plat,
medovnik zázrak,
nejrychleji udelaný cokoládovy moucník,
moucniky na odlezeni
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
soda jedlá,
med,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
máslo,
voda,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (6)