Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na bažantí způsob

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 895 kJ /
692 kcal
Bílkoviny17,86 g
Tuky3,62 g
Vláknina96,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 645 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy94,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme. Krok 4: Cibuli, česnek, celer, slaninu, bobkový list a rozmarýn dáme do pekáče. Vložíme kuřecí čtvrtky, podlijeme pivem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 20 minut. Krok 5: Poté troubu stáhneme na 160 °C a dopékáme za občasného polévání výpekem, dokud není maso měkké.
Přílohu si dá každý dle své chuti.

TIP: Nejlepší recepty z kuřecího masa. Jak připravit kuře v kuchyni

Zveřejněno 13. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bažantí způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqVY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bažantí způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqVY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Casino, jo tak, budu pamatovat, diky:yes:

Suslajda, diky za odpoved, myslela jsem, ze to delam spatne (a predesla generace tez);-)

Taky :yes::yes:

Dělávám podobně, teď už ale dlouho nebylo, zapoměla jsem na to.

Obecně se oprané maso na PEČENÍ má osušit; suché maso se žárem v peci zatáhne rychleji než maso mokré, které se zprvu na povrchu de facto dusí:-)
V tomto případě, pokud se drůbeží maso peče v kožuchu, tak je to asi jedno...:-))

zuzun:nemusíš ho osušovat, každý jak je zvyklí:-K

Super mnamka, libi se mi jednoduchost, vse se strci do trouby a vytahne se nebe v hube. Mam dotaz, proc se maso musi po myti vysusit? Prece se podlije, co kdyz ho nevysusim? Moje mamka ho nikdy nesusi, a taky se bojim, ze by na mase zbyly chloupky, i papirova uterka pousti takovy minivlakynka. Jinak bod za tuhle dobrotu:yes::yes::yes::-p

Upečený"bažant"i koření se mi moc zamlouvá:yes::-p:-K

Tématické fráze:
kuře na způsob bažanta, bažantí maso, kuřecí čtvrtky ala bažant, kuře na spusob a bazanty, bazanti kuřecí prsa, bazanti kurata, bazanti kurata, kuře ala bažant s pivem, kure ala francie, kuře ala bažant na černém pivu, na bažantí způsob, kuřecí alá bažanta, recept na kure na zpusob bazanta, recept aby nebylo kure suche, krůtí maso na způsob bažanta, jak pect kuře aby nebylo suchy, bažantí maso recept, nejlepší recept na bažanta

Suroviny:
kuře čtvrtky, cibule, česnek, celer řapíkatý, rozmarýn, sůl, koření, bobkový list, slanina, pivo černé

Přidat fotografie receptu