Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami

Kuřecí řízek s bramborem je naprostá klasika. Tentokrát je maso zabaleno do křehkého lahodného sýrového těstíčka, které mu dodá na křupavosti, plnosti chuti a šťavnatosti. Jak přílohu můžete zvolit šťouchané brambory.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba naložení

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba naložení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 365 kJ /
1 999 kcal
Bílkoviny181,75 g
Tuky97,39 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 683 mg
Sodík 2,69 g
Sůl6,41 g
Sacharidy89,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran okořeníme solí a česnekem a vetřeme olej. Řízky uložíme v uzavíratelné nádobě alespoň na 2 hodiny do lednice, ale můžeme nechat i do druhého dne. Krok 2: V míse vidličkou ušleháme pivo s vejcem. Přidáme sýr nastrouhaný na jemném slzičkovém struhadle, strouhanku a umícháme hustější těstíčko. Pokud se nám bude zdát, že strouhanka hodně pije, můžeme opatrně přilít trošku piva a těstíčko malinko naředit. Nemělo by stékat z vidličky. Krok 3: Odpočaté řízky namočíme v těstíčku z jedné strany a namočenou stranou je vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme na slabém plamenu přibližně 10 minut do zlatavé barvy. Krok 4: Po této době horní stranu řízků pomažeme těstíčkem, řízky opatrně podebereme obracečkou a otočíme. Opět smažíme na slabém plamenu 10 minut. Během smažení řízků připravíme šťouchané brambory. Krok 5: V kastrolu na rozehřátém plátku másla osmažíme do růžové barvy nadrobno nakrájené bílé části cibulek. Přidáme brambory, zelenou cibulovou nať, horké mléko a šťouchadlem je rozmačkáme. Krok 6: Na talíř nandáme brambory a řízek. Můžeme ozdobit čerstvým rajčetem a posypat troškou nakrájené nati z lahůdkové cibulky.

TIP: Jak udělat výborné kuřecí řízky

Zveřejněno 13. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrWR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Hella: Helenko,děkuji Ti:-KDoba smažení je taková spornější,prostě pozvolna smažit do nazlátlé barvy a doměkka.Já pokaždé na zkoušku na prkýnku řízek rozkrojím.Ale už se mi víckrát stalo,že i po těch 20 minutách na řezu vytekla světlerůžová šťáva:-(

Vypadá to velice dobře. Jen se mi zdá dost dlouhá doba, smažit kuřecí řízek 20 minut.

zujali: Děkuji:-KA také to dobře chutná:yes:

Vypadá to lákavě :-)

Ivana79:Ivanko,velice děkuji za důvěru v recept,krásné fotky,komentář i hodnocení:-K:-KJsem ráda,že chutnalo:-*
To těstíčko,protože tam není mouka,ale jen strouhanka+ostatní suroviny,tak to opravdu na mase dost špatně drží...chce to nervy při smažení a obracení:-))ale ta príma chuť to pak všechno vynahradí:-)

Anička,pridávam fotku ;-) ale prvý deň,keď sme to mali na obed so zemiakmi,som zabudla vyfotiť :-( Toto som ja dojedala na druhý deň na večeru iba s dresingom a zeleninkou :-p To cestíčko mi trochu opadávalo,neviem či som ho mala moc riedke,alebo čo,ale chuťovo to bolo excelentné :-K:-K:yes: Priateľ chválil a chválil... :-8 a že to mám robiť častejšie :-D +13 :yes:

Tož paráda, děvucho;-):yes:

S pivem do těsíčka mám dobré zkušenosti. Recept jsem si uložila do oblíbených:-K a vyzkouším. Posílám 10. bod

Potěšil mě Váš zájem o recept,hezké komentáře i bodíky;-):-))
Děkuji všem:-K:-K

Miquel:smetánka došla:-/:-))ale někdy smetanu,nebo mléko nahrazuji zeleninovým vývarem-podle toho,k čemu ty brambory jsou:-)také je to moc dobré:yes:

cathleen:když jsem si kouřovou sůl pořizovala,také jsem počítala s větším efektem;-)ale dá se to:-)

Recept se mi líbí, ukládám k oblíbeným. Šťouchané brambory dělám podobně, jen s tím rozdílem že místo mléka dávám smetanu ;-)

:-) taky se mi recept líbí (i když mě osobně kouřová sůl příliš neoslnila)

Superový rcp., já tedy určitě nebudu koukat do podobných a udělám tyto "kuřízky". Slintám už teď a budou i naši.+8 ;-)

Hm, kuřecí řízek a sýrové těstíčko, ještě že to nevidí ten náš mlsoun. Už to mám v oblíbených.:-p:-p:yes:

suslajda:Colombo65: Děkuji:-K:-K

Dobrota:-p:yes:

Tématické fráze:
láda hruška kuřecí řízky, kuřecí řízky od ládi hrušky, kuřecí rarášci v syrovém těstíčku, kuřecí řízek v těstíčku, kuřecí řízky ládi hrušky, kuřízek, kuřecí rarášky v sýrovém těstíčku, větrníky od ládi hrušky, se šťouchanými bramborami, kuřecí řízky v těstíčku, recep ladi hrusky, rarášci v sýrovém těstíčku, recep na kuřeci řizek, láďa hruška rizky, láda hruška recepty větrník, hruška kuřecí řízky, kuřecí řízky, top recepty kuřízek s bramborovou kaší, kuřecí řízky recept, kuřecí řízky v sýrovém těstíčku

Suroviny:
řízky kuřecí, sůl kouřová, česnek granulovaný, olej, sýr eidam, pivo světlé, vejce, strouhanka, sádlo, brambory, máslo, cibulka jarní, mléko

Přidat fotografie receptu