Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové kuličky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 428 kJ /
1 775 kcal
Bílkoviny51,97 g
Tuky123,24 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 580 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy112,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme tuk v horké vodě, spaříme mouku, chvíli povaříme, až se těsto začne odlepovat ode dna. Po vychladnutí postupně zašleháváme vejce jedno po druhém. Krok 2: Stříkáme na plech s pečícím papírem malé hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Krok 3: Vychladlé rozřežeme a plníme ušlehanou šlehačkou. Pocukrujeme.

Zveřejněno 13. 11. 2014

Poznámka autorky mika59

Můžete plnit i slanou česnekovou, šunkovou pomazánkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wz2g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wz2g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

casino:souhlasím:-K

Dajda:
Může být, ale s Omegou (sádlem) mají korpusy křehčí kůrku:-)

Já bych do odpalovaného těsta dala raději máslo nebo Heru než Omegu.;-)

mika59:Já jsem si zvykla to tam stříkat tou rovnou špičkou a v ruce cítím, jak je to plné.Ale díky za odkaz !!!http:// vlastaszokeova

vlastaszokeova/já:-)) se přiznám že ty na fotce jsou stříkané špičkou,ale ty další jsem rozkrojila,přišlo mi to,že tam te šlehačky víc vejde.

Dělám taky tyto kuličky z odpalovaného těsta, ale nerozkrajuji je, ale špičkou na zdobícím sáčku vstříknu dovnitř. Dobře se to jí, nic nevytéká. Plním tak i žloutkovým krémem.vlastaszokeova

mika59: U nás dostať v cukrárňach bežne veterníčky plnené nielen krémom, ale aj čistou šľahačkou, príp. oboma. Ale vždy sú to veterníčky.;-)

Ale z větrníčkama to má společného,jen ten korpus.tady ty jsou jen se šlehačkou

No, napřed mi přišlo, že je to jakýsi pokus (podle obrázků dost nepodařený) o profiteroly. Pak čtu, že korpusy jsou rozkrojené...
Nu což, větrníčkům se dá do vínku jiný název a na světě je "nový" recept:-//

není třeba je to těsto bez cukru:-))

Není do těsta potřeba dávat cukr? :-) Vypadají hezky :-K

To je normální odpalované těsto :-))

Dnes jsem je dělala a mouku jsem teda provařila,míchala jsem to chvilku,netrvá to dlouho a hned se to začalo oddělovat ode dna.Dělala jsem to poprvé a šlo to dobře.:-8

Mám dotaz ohledně spaření mouky v tvém receptu. Já spařuju kvůli jaterní dietě mouku tak, že dám mouku do kastrůlku, položím na větší kastrol s vřelou vodou a asi 6 minut propařím. Ty tu píšeš, že rozpustíš tuk ve vodě a propaříš mouku, myslíš v tom tuku a té vodě? Pak ale nejde o spaření, ale prováření a hlavně, musí se to míchat, jinak je nebezpečí spálení a je z toho neforemná koule. Vysvětli, prosím, děkuji.

Tématické fráze:
šlehačkové koule, kuličky z odpalovaného těsta, šlehačkové koule recept, recept na šlehačkové koule, šlehačkové kuličky z odpalovaného těsta, koule se šlehačkou, kuličky se šlehačkou, koule z odpalovaného těsta, odpalované kuličky, šlehačkový koule, šlehačková koule, odpalovane kulicky plnene kremem, šlehackove recepty, recept šlehačkové koule, odpalované koule, odpalované těsto kuličky, šlehačková dieta, kuličky z odpalovaného těsta s krémem, cukroví šlehačkové kuličky, kuličky z odpalovaného těsta se šlehačkou

Suroviny:
voda, tuk 100%, mouka hladká, vejce, sůl, šlehačka, ztužovač

Přidat fotografie receptu