Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepované vlašské rohlíčky

Jakmile jednou vyzkoušíte tyto křehké rohlíčky plněné krémem, zůstanou mezi top recepty vaší vánoční kuchařky. Jejich ořechová vůně je téměř omamná a chuť neodolatelná. Ze svátečního stolu zmizí jako první, to se spolehněte.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 48 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení těsta v lednici a chladnutí pudinku

60 min (48 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta v lednici a chladnutí pudinku )

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 836 kJ /
6 414 kcal
Bílkoviny92,86 g
Tuky425,85 g
Vláknina30,31 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 239 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy537,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut. Vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Krok 4: Náplň: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout přikrytý potravinářskou fólií. Potom pudink vyšleháme s máslem a ořechy. Krok 5: Vychladlé rohlíčky slepujeme hotovým krémem. Nakonec je ozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Čokoládová poleva

Zveřejněno 15. 11. 2014

Poznámka autorky Irule

Pokud chceme, aby nám rohlíčky vydržely déle, zvolíme raději klasický máslový krém bez pudinku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepované vlašské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVK6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepované vlašské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVK6

Marie

Komentáře (31)

Anna26: ano je to pudinkový s ořechy

Dobrý den, mužu se zeptat ? je krem v pořádku ? děkuji

Recept se mi líbil, tak jsem se do toho pustila. Vše dle receptu a je to černé jak bota...až pak jsem si přečetla komentáře. :-D ale chuťově je těsto dobré. Tak holt budou kakaové rohlíčky se světlým máslovým krémem.;-) A možná bílou čokoládou.

Juraj KOROĽ: tak jsem vám k receptu přiložila foto originál receptu z časopisu. Opravdu to tam tak je napsáno. ;-)

Juraj KOROĽ: znovu to překontroluji v časopise a napíšu.

Nikol:tak jak je napsáno v postupu : z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařit pudink, nechat vychladit a potom přidat k máslu a ořechům a vyšlehat.;-)

Můžete mi někdo říct,jak udělat ten máslový krém? Děkuji:)

Juraj KOROĽ 15. 12. 2015 17:13
nejsem cukrář, ale tento recept je nějaká blbost. Autor snad to nemyslel vážně, že v receptu je 40 g. kakaa na 80 g. cukru.

Stichule: jdou krásně hned ;-)

Vyklápějí se opravdu hned po vyjmutí z trouby nebo je mám nechat vychladnout?:-?

mlynářová anna 6. 12. 2015 17:37
výborný recept, rohlíčky skáčou samy z formiček, náplň rovněž bez pudinku, ale trošku smíchám s kaší z mléka a hl.mouky, je jemnější:-D

Dělávám je bez kakaa.krém jen máslový se žloutkem.
:-K

Jana: já jsem to opravdu kontrolovala podle originál receptu a je tam 40g kakaa, je pravda, že v časopise je mají tmavší víc než já. Ale vím, že pokud použiji holndské kakao nebo kakao z Lidlu, tak je vše hodně tmavé. Nejčastěji používám kakao od Figara.

Tak jsem udělala těsto a kakaa dala jenom 10g a je to černé jako bota :-O nedovedu si představit, jak by to vypadalo, kdybych tam dala těch 40g ....jak píše zdenicka00 - na fotce to vypadá jako bez kakaa...uvidíme, jaké to bude až je upeču:-)

krása:yes:

Tématické fráze:
slepované rohlíčky do formiček, slepované ořechy, cukroví ořechové rohlíčky slepované, rohlíčky do formiček, ořechové rohlíčky slepované, slepované ořechové rohlíčky, valašské rohlíčky, krem na slepovane orechy, ořechové rohlíčky do formiček, čokoladové slepované rohlíčky, vánoční slepované rohlíčky, slepovane rohlicky kremem, vánoční cukroví slepované rohlíčky, rohlíčky slepované krémem, slepované cukroví rohličky, ořechové rohlíčky z formiček, ořechové slepované rohlíčky, nejlepší slepované ořechy, krém do slepovaných rohlíčků, cukroví z vlašských ořechů

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, kakao, máslo, vejce, skořice mletá, ořechy vlašské, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, máslo, ořechy vlašské, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu