Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené česnekovo-máslové kuře

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 990 kJ /
715 kcal
Bílkoviny54,06 g
Tuky45,47 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 605 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu vetřeme do všech porcí kuřete a pod kůži každé porce vložíme kousek másla. Krok 2: Vše ještě opepříme a obalíme postupně v klasickém trojobalu (hladká mouka – rozšlehaná vejce s trochou piva – strouhanka). Krok 3: Do hlubší pánve si dáme rozpustit vepřové sádlo a jednotlivé porce smažíme ve vyšší vrstvě sádla pomalu do zlaté barvy. Osmažené porce necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 17. 11. 2014

Poznámka autora Colombo65

Česnek na povrchu a máslo pod kůží = nová chuť tradičního pokrmu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené česnekovo-máslové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8Yw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené česnekovo-máslové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8Yw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Milá MilaH:
Vono to, co je v tý závorce, bylo do rcp dopsáno ex post...
...ale pokud by autor zmínil, že rcp doplnil, tak vám patrně ušetřil psaní, že? :-K

Casino, kdyby jsi umel cist, tak uvidis, ze stehno se rozdeli na 2 dily, prso na 2 dily a kridelka nechas. To ti pak da 10 dilu z jednoho kurete!!
Colombo, posilam Ti bodik, bylo to moc dobre a hlavne rychle. :-K:yes::yes::yes:

je to moc dobré, šťavnaté. 6 vajec na obalení jsem nespotřebovala. co je však neštěstí, že se sem nanominoval CASINO, a to je věčný oponent, kritik, otrava. vypudil mě z Labužníka a i tady zase otravuje b.l.b.i.n.a.m.i. ach jo. a přitom jeho vaření není vůbec moderní a netradiční.

Consummatum est a zkonzumováno též:-))
Nikdo nepoznal rozdíl..., ale možná to bylo kvalitní odleželou surovinou (byla dnes v akci), nebo smažením, protože i prsa bez másla byla neobyčejně šťavnatá...
Objektivně musím zmínit, že část prs jsem prošpikoval máslem (do svalu) a poznal jsem to pouze já (asi proto, že jsem usilovně hledal rozdíl)
Tož tak:-K

Casino, kuře bylo jednoplošník:-D
Máslo pod kůži kuřete používám taky, zejména u prsou, krásně zvláční a nejsou suchá.

No, nakonec jsem kuře rozparceloval na 8 dílů...

:yes::-*

Chci to vyzkoušet.
Pralelně: 1x podle rcp a 1x bez másla. Mám za to, že zde o porovnatelný rozdíl v řádu levelů:-D nepůjde. Snad u prsou (viz např. Kyjevský kotlet) by se to máslo mohlo projevit:yes:

Ale nevím, jak dělit 1/2 kuřete na 5 dílů...
Nožka = asi 2 díly
Křidélko + část prs = 1 díl
Zbytek prs = 1 nebo 2 díly???
Nebo jak? Fakt nevím:-8

S levelem i bez levelu = výborný recept:-p

Komentáre mimo recept sú preložené tu :
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2447

Dobrý receptík :yes::-p

To mohlo být hodně dobré :-p

Otto, slibný recept, jako vždy s parádní fotkou - snad někdy zkusim;-)

:-p:-):yes:

Tématické fráze:
kuře labužník, dobrē smaženē kuře, recepty na kuřata, smažené kuře, smažené kuře recept, smažené kuře recept, smazene kuře na cesneku, kuře v česnekovém másle a strouhance, smazene kuřecí nozky, moderní recepty kuře, jak delit kuře, smažená kuřecí prsa s česnekem, pod kůži kuřete vetřeme, smaže kuře na sádle, kuře smažené s česnekem, jak dělit kuře na šest dílů, netradiční smažené kuře, kuře na porce smažené, neobyčejně dobré kuře, kuře neobyčejně

Suroviny:
kuře, česnek, sůl, pepř, mouka hladká, pivo světlé, vejce, strouhanka, sádlo vepřové, máslo

Přidat fotografie receptu