Paštika z dýně
Dýňová paštika je lahodná pomazánka vhodná na topinky či kanapky, ale lze ji použít i jako dochucovalo do polévek, omáček, rýže či do míchaných vajíček. Pokrmům navíc dodá krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 549 kJ / 2 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 248,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 607 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistěte, rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Poté nakrájejte na kostky.
Krok 2: Na pánvi na středním ohni rozehřejte sádlo a dýni na něm opékejte, dokud mírně nezezlátne. Neměla by zhnědnout.
Krok 3: Ke konci přidejte najemno nasekanou cibulku a chvíli ji restujte dosklovata. Také by neměla zhnědnout.
Krok 4: Ztlumte oheň na minimum a přidejte máslo, koření a sůl. Nejlépe zakryté pokličkou pak nechte dýni úplně změknout. Trvá to asi půl hodiny, můžete přidat trošku vody. Pravidelně kontrolujte, aby se dýně nepřichytila.
Krok 5: Jakmile je dýně měkká, hrnec odstavte a směs rozmixujte v robotu, nebo tyčovým mixerem. Buďte opatrní, pokrm je horky!
Krok 6: Jemný krém nechejte vychladnout a uchovejte v zakryté misce v lednici.
Zveřejněno 17. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Moje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Nejnovější recepty
Burger bulky
Přidáno před 20 minutami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 6 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 1 hodinou
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
stepna před 2 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 4 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 4 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 6 hodinami
Tématické fráze:
paštika z dýně,
jak uchovat dýni,
pastika z dyne hokaido,
jak uchovat dýni hokaido,
jak uchovat dýně,
jak uchovat hokaido,
dýňová paštika,
paštika z hokaido recept,
jak uchovat dyne hokaido,
jak uchovat nakrojenou dýni,
vodníd dýně recept,
paštika hokaido,
paštika z máslové dýně recepty,
paštika s dýní,
recepty z dyně,
hokaido pastika,
-domaci paštika recept,
paštika z dýně recept,
domácí paštika z dýně hokaido,
paštka z z dýně
Suroviny:
dýně hokkaido,
sádlo husí,
máslo,
cibule,
koření nové koření mleté,
ořech muškátový,
skořice mletá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)