Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filety z lososa s čočkovým ragu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alokinka alokinka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 071 kJ /
734 kcal
Bílkoviny28,68 g
Tuky19,64 g
Vláknina29,46 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy97,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočkové ragů: Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jížkou. Provaříme cca 10 minut. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, peprem, čerstvou citr. kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimíchame oříšek másla. Krok 2: Losos: lososa osolíme, opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpálenéhooleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrceny česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhe strany. Pánev odstavíme a nechame jeste chviličku "dopéct" Před podáváním pokapeme lososa citr. štávou.

Zveřejněno 19. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety z lososa s čočkovým ragu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9pz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety z lososa s čočkovým ragu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9pz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:-KHezký recept:yes::yes:

Jitkas:1974andrea: áno...máte pravdu:-) Pozrela som si svoje francúzske kuchárky, ktoré som dávno nemala v ruke. :-D Musím ich oprášiť. ;-) Ale túto šošovicu by som ragú fakt nenazvala. Dobrá je, to nepochybujem...;-)

tejaja: Ve francouzske i italske kuchyni existuje jak masove, zeleninove, houbove, cockove atd ragu, ale zasadne se nezahustuje jizkou ci moukou. Zadej si "ragout de legums" ci "ragout de lentilles" (v italstine ragu di verdure, ragu di lenticchie).

tejaja: teri, ale podle tohoto výkladu, je i třeba ze zeleniny. http://cs.wikipedia.org/wiki/Rag%C3%BAb a máš tam i vysvětlení významu slova z francoužštiny

1974andrea: Andrejka, neviem, či sa pletiem, ale mám pocit, že nie. Pridáva sa do ragú všeličo, ale základom je mäso na drobné kocky.
Pre istotu som trochu pobehala kde tade, a nenašla som jediný výklad toho jedla, kde by nebolo mäso :
http://www.fajnsmekr.cz/slovnicek.aspx
http://www.domarada.sk/news/gastronomicky-slovnik-...
http://slovnik.vareni.cz/hledat/r/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=rag%...
http://www.kucharka.sk/slovnik/ragu-2
To len niekoľko odkazov. :-8

My doma děláme ragú z lišek a je moc dobré:-p.

tejaja:Terezko, tady se pleteš, ragú nemusí být nutně jen z masa, je i zeleninové ragú;-)

Líbí se mi, že maso není zbavováno kůže, jak se zde často v receptech barbarsky děje.

tejaja:
Ano, je to čočka se zeleninou, také tak dělávám. Ale "ragú" v názvu, to zní velkolepě:-D
RAGÚ nemusi být nutně jen z masa...;-)

Keď pozerám na tú šošovicu, tak je to klasický šošovicový prívarok ( bez tej mäty ). nenapadlo by ma to nazvať ragú. Základom ragú je mäso. ;-)

Tématické fráze:
losos s čočkovým salátem, recept na filety z lososa, čočkové ragú s lososem, losos wikipedie, význam slova ragú, větvička, losos na čočce, candáta s čočkovým salátem, lososove ragu, losos na čočce recepty, recepty na filety z lososa, wikipedie.cz filety, filety z lososa, těsto s jížkou, ragů z čočky s lososem, jak opeci lososa, čočkové lůžko recept, ragu z čočky a zeleniny, čočkové ragú s rybou, ryba pecena na panvy

Suroviny:
losos, čočka, zelenina kořenová, cibule, česnek, vývar kuřecí, citron, máslo, mouka, cukr, tymián, sůl, pepř černý, ocet balsamiko, máta čerstvá, olej

Přidat fotografie receptu