Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánkové bagety

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 402 kJ /
2 486 kcal
Bílkoviny63,10 g
Tuky70,95 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy389,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Pak těsto znovu propracujeme a vytvoříme bagety (nebo rohlíky), které před vložením do trouby znovu necháme nakynout. Krok 2: Potřeme vejcem, popř. posypeme semínky a lehce několikrát nařízneme. Upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 16. 3. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánkové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkM5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánkové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkM5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Tentokrát opravdu ve tvaru baget :-)Hladkou mouku jsem namíchala půl půl se špaldovou ;-)

Přidala jsem semínka přímo do těsta a pekla ve tvaru uzlíků.Těsto je krásně nadýchané.Příště zkusím přidat i část celozrnné mouky.Přidávám bod i foto :-8 Díky ;-)

magdalenka::-8 díky, mám radost, že jsi spokojená:-)

Skvelý recept, z cesta som robila pletenky...sypala sezamom, niektoré hrubou soľou. Bod máš dávno, tak iba zas chválim...

Erčička:-)to je NÁDHERA:-O:yes:.Připomíná mi to rozkvetlou slunečnici:-8 a protože ty já miluji,tak ti za tu krásu posílám boďku;-).Ovšem půlka boďky je i pro Cathleen:-) za bezva receptík a krásné bagetky;-).Rcp.ukládám a pochvala putuje i za Merylas,pro její krásné pečivo:-).

Opět jsem pekla tyto bagety, navíc jsem přidala 2 lžíce žitného kvásku. Dělala jsem 4 kusy na šířku plechu. Jsou moc dobré:yes:

ten plech nemam, ale pokukujem po nom ;-)

Ano, vychází to tak na tři bagetky. Pokud jich potřebuješ víc, můžeš si suroviny znásobit;-) Plech na bagetky nemáš? Tam patří asi 220 - 240 g těsta na jednu bagetu.

cathleen, kolko bagiet ti vyjde z jednej davky? teda ak mas klasicku trubu, nie tu siroku ... ja som robila vzdy dve, ale zdaju sa mi strasne velke, take polochleby :-D asi to bude musiet rozdelit na tri casti

A já děkuju za pochvalu:-8 ....potěší vždycky :-)

Ďakujem za recept, Cathleen, nesklamala ma intuícia, keď som "čiahla" za Tvojim receptom...:-)

Nase naoblubenejsie :yes::yes::yes:

Moc dobré bagety, v mém případě menší bagetky :yes: Měla jsem celkem 8 kusů, potírala jsem vejcem s troškou mléka, o tmavou barvu jsem se nesnažila, připekly by se mi určitě zespod a mám ráda pečivo spíš světlejší. Jsou opravdu moc dobré:yes:

Já peču na 200 celou dobu - asi 15-20 minut podle velikosti pečiva ;-)

tak tvojich 200 asi nebude mojich 200 :-D:-D:-D:-D

tak by som mohla do toho vajca dat trochu mlieka.... ale aj tak mam pocit, ze ta moja truba malo pecie... piekla som to tak, ze som vyhriala trubu na 200, potom som tam dala rohliky, stiahla na 170 a piekla asi 18min s cirkulaciou vzduchu

Ercicko, vždyť jsou krásné!:yes::yes:
Opravdu pečivo potírám jen rozšlehaným vejcem, popř.zředěným asi lžící vody, ničím jiným....a peču ho zpočátku hodně prudce (vkládám do trouby vyhřáté na 200°C), jestli to nebude tím.
Spíš se vždycky musím snažit, abych to neměla až moc tmavé:-D

Erčičko, mě se ale líbí :yes:

Pečivo i dřív dostane barvu, když ho potřeš mlékem. Já ho většinou ředím napůl s vodou, protože se mi to už zdá tmavé až moc. Ale zase na tom nedrží semínka, tak si musíš vybrat:-))

zase su blede:-S ako dlho ich pecies? teda ja som z nich narobila rohliky :-8

Tak a idem ich vhyskusat :yes: drzte mi palce ;-)

Cathleen - jsou nádherné :yes::yes::yes: Ten plech na bagety si budu muset pořídit (já už teď mám plnou kuchyň krámů:-D). Jenže to aby měl den alespoň o 12 hod víc, abych to všechno stihla:-//. Samozřejmě dávám bodík a smekám, jsi fakt šikulka ;-)

Zespodu jsou vypečené, tak akorát. Je to tím plechem na bagety, nahřeje se a bagety se vlastně pečou i odspoda:yes::yes:

ja to tym vajcom natieram :-S a ake su odspodu? ja myslim, ze mi slabo hreje truba, zeby som mala pancovanu elektrinu? :-D:-D:-D

Pekárna ti těsto udělá (stejně, jako robot), a navíc i vykyne. Pokud ji nemáš, kyne těsto v míse samo...každopádně po umísení musí vykynout.
Pak ho z pečky (nebo mísy) vyndáš, znovu promísíš, abys "vyhnala" vzduch a těsto zpevnila....a můžeš tvarovat:yes:
Po vytvarování už rohlíky, bagety nebo chleba kynou na plechu, a když vykynou, dáš péct do vyhřáté trouby.

cathleen, ber mne, jako člověka, co nemá pekárnu. Jak je myšleno-dáme do pekárny a pak znova propracujeme. Myšleno-vyndat z pekárny a ještě propracovat rukama, ano?:-8:-?

Teda ta fotka, úplně se mi sbíhají sliny! Super a bodík!

Pečeš vůbec z kynutého těsta:-?

Nojo holky, jenže to není tak jednoduché...;-) Pekárnu nemám a myslím, že bych ji stejně ani neužila, robota s hnětačem mám, ale nevím, jak na to... :-8
Ale dneska mám v plánu něco péct, recept jsem tu nenašla, tak pokud se povede, podělím se...:-):-):-)

Vypadají nádherně:yes: Tento recept je pro mě zas jak červená pro býka, potřebuju pečivo, takže půjdu na ně:-D Elizo, doufám že nezklameš :-D a vyzkoušíš. Určitě se podaří:yes::-))

Ále, naučíš!;-)
Hebounké těstíčko mi vypracovala pekárna (ale robot to taky umí) a bagety jsou jedna jak druhá díky plechu, na kterém je peču. Už jsem to tu psala včera:-)

Nenaučím, samozřejmě :-)

K nakousnutí...:-p:-p Něco takového se jaktěživa neneučím...:-( Naštěstí mám blízko dobrou pekárnu ;-).

Myslím, že to dělá to vejce. Třeba chleba natřený vejcem, před pečením, vypadá jak nalakovaný:-D

mnam, tak tie urcite vyskusam :yes: a ako to, ze ich mas take krasne cervene? tie moje peciva su vzdy take blede :-//

Tématické fráze:
plech na bagety, bageta recept, bagety recept, dresing na bagetu, dalamánky recept, dresing do bagety, dalamánkové těsto, tvarování baget, dresing do baget, recept na bagety, dresing do baget recept, recept na bagetu, bagetový dresink, bagetový dresing, dobrá bageta, dobrá bageta, dalamánek, bagety recepty, těsto na bagety, recept na dobre bagety

Suroviny:
voda, cukr, droždí, olej, sůl, bramborák v prášku, kmín drcený, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu