Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na černo v PH

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie418 kJ /
100 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru, přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka orestujeme. Krok 2: Zalijeme vodou a přendáme do varného obalu PH a nařídíme na stupeň č. I. na 4,5 hodiny. Krok 3: Po této době je králíček měkounký, maso vyndáme do kastrolu a omáčku zahustíme jíškou a strouhaným perníkem. Dochutíme solí a kapkou octa, aby měla mírně nakyslou chuť.

Zveřejněno 21. 11. 2014

Poznámka autorky Severinka

Dokud byli normálně k dostání zajíci, dělalo se z nich a omáčka byla opravdu do černa. U nás se podávalo toto jídlo jako 1. chod po polévce na Štědrý den, a to s chlebem a pěkně z hlubokého talíře se lžící a to nám zůstalo dodnes, kdy už si tuto mňamku děláme jen z králíčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na černo v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2J7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na černo v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2J7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Severinka: vidíš a mě se zdálo, že za 4 hodiny na tom pomalým to prostě trvá déle, že je lepší ten pomalý dávat na noc. Takže díky za zkušenost :yes::yes::yes:

Severinka:;-):yes::yes:tak jo;-)díky za odpověď;-)

Ivana Ch:

sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptík;-);-)tak jak jsem ho popsala dělala moje maminka a ona ten recept má od své babičky;-);-);-);-);-):-p:-p:-p

Simona Kucerova:jo opravdu jsem ho dělala na I. a nejdříve 4 hodiny, ale zdálo se mě to málo, tak jsem ještě půlhodinku přidala;-);-);-)

Já taky dělám na vánoce králíka na černo, moje babička říkala, že bez králíka nejsou vánoce. Vařím králíka s divokým kořením, mrkví a celerem.Přidám mandle a rozinky.Když je králík uvařený, vyndám ho a vykostím. Zahustím perníkem a povidly - podle nich se jmenuje na černo.Nakonec přisladím a přikyselím.Králík načerno bez povidel není to pravé.:-O:-*:-p

Simona Kucerova: tady se asi upsala Mirka, vím, že psala, že ho dělá od rána, takže určitě myslela rychlejší, 2. stupeň. Ozve se :yes::yes::yes:

Králíka na černo dělám úplně jinak, ze zajíce byl nejlepší, ale ty už u nás nestřílíme, nejsou. Moc dobrý je to i ze srnčího, ti budeme mít na vánoce.

Pěkný receptík;-)Severi je to opravdu na 1.stupeň je to ten pomalejší a nebo to má být na 2.stupeň??;-)Já ten 1.používám přes noc na vývary;-)

Tématické fráze:
králík na cerno, srnčí na černo, kralik v ph, králík s povidly, recepty v ph, recepty ph, kralik s pernikem, veprove na cerno, králík na černo recept, recepty králík na černo, recepty v ph zajíc, zajíc v pomalém hrnci, recept na králíka na černo, králík z ph, králík ma černo, co s králíka recepty, králík recepty, top recepty králík na černo, vařím v ph top recepty, ze srnčího s povidly

Suroviny:
králík, cibule, olej, bobkový list, tymián, koření nové koření, pepř celý, cukr, voda, olej, mouka polohrubá, perník na strouhání

Přidat fotografie receptu