Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croissanty s nuttelou

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 950 kJ /
5 485 kcal
Bílkoviny156,86 g
Tuky193,12 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 719 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy762,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít. Krok 2: Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny kynout na teplém místě. Krok 3: Pak každý bochánek krátce hněteme asi 2 minuty a rozválíme na velikost talíře. Placku rozdělíme řezy na 6 stejných trojúhelníkových dílů. Krok 4: Každý trojúhelník naplníme lžičkou nuttely, stočíme od širšího okraje ke špičce, kterou jsme navlhčili vodou a povrch potřeme žloutkem. Krok 5: Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vykynout na teplém místě.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.

Zveřejněno 16. 3. 2009

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: Dadalova kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Croissanty s nuttelou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Vv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Croissanty s nuttelou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Vv

Marie

Komentáře (26)

Nechápu jak se vám mohlo povést,bylo hodně cítit po kvasnicích a chutnalo jak veka,spíš hůř jak veka a čokoláda vytekla ze všech stran...vše sežrali slepice...;-(

myšlenka 21. 4. 2012 19:47
Jsou to krásné rohlíčky, ale s prominutím s croissanty nemají mnoho společného... Ty se připravují trochu jinak, těsto se vyvaluje , plní máslem a znovu překládá, nejméně 3x. Ale jinak pěkné! :-K:yes:

Annabella 7. 1. 2012 19:17
Jen mě zajímá proč na fotce od Elizy vypadá těsto jako listové a od Sebeny jako obyčejný rohlík, čím to je? :-/ chci aby byly croissanty takové jako na fotce od Elizy..:-)

Vypadá to moc pěkně.Určitě vyzkouším,:-K:-K.Bodík udělen.:yes::yes:

Právě vyzkoušeno,dobré a nenáročné. Po potření vajíčkem jsem je ještě posypala cukrem. Měla jsem 54 kousků. Rodinka se už na ně vrhla.:-))

No tak se těším, až Jenni či Jenny upečete a sdělíte své zkušenosti. :-K;-)
Mně tohle těsto z Dadalovy kuchařky vyhovovalo a jak vidno - Sebeně, Misce 77 a Romaně Vackové taky. :-K

ježiši,teď se dívám,že je tady ještě jenni,ale s malým j a měkkým i...

Eli,kolegyně včera donesla do práce croissanty a neměly chybu,nvm ale zda je zvládnu,budu muset,on sem chodí i můj chlap a když to uvidí v uložených...:-//pak ti dám vědět...;-)+10:yes:

a pravy crossan ma byt z kynuteho těsta smichanym s liskovym tesstem ...vim pac mi to rekla kamaradka kteza pece v pekarne..

mno strasne mi chutnaj crossanty :-8, a jdu je prave skusit:-)).. ale nejsem si jista jentli tak budou chutnat:-// pac to vypada jak normalni rohlik s nutelou
;-)

Právě jsem je dopekla. Jsou výborné!! :yes::-K Dávám bodík. Sice mi asi půlka z nich vytekla, ale to je asi zkušenostma. :-D

Jo a ještě něco zkoušela jsem je naplnit šunkou a sýrem a ještě jsem je sýrem posypala a byly vynikající:-p:-p:yes::yes:

Ahojky všem, zkusila jsem tento recept a děti i muž se můžou po croisantech ujíst. Muž se je dokonce naučil i péct když jsem odmítla je dělat ob den:-))a to nikdy nic neupekl protože to neumí a nejde mu to,ale toto se naučil hned na poprvé a včera je pekl sám:-)a povedli se mu jsou výborné. Určitě uděluji bodík:yes: Jsou prostě super a ani nejsou tak náročné:-p:-) Moc díky za recept:yes:;-)

Eli, tak dlouho je tady ten recept a já si vůbec nevšimla! Hned to napravuji. Pro mne je to docela složité, ikdyž jsem kdysi, ještě hooodně mladá dělávala něco podobného, myslím, že se to jmenovalo šlehačkové rohlíčky, ale nevím, jestli bych si na to dnes troufla;-):yes::yes::yes:

Majduška 29. 10. 2009 09:08
Vypadá to nádherně, hned to jdu vyzkoušet =). Recepty z této stránky se mi velice osvědčily a všem chutnají =).:-))

Ahááá... Tak já to takhle příště zkusím... Václave, inspiruj se...:-*

Vždyť mně také trochu vytékala, je to vidět na fotkách. Musí se asi umět to dobře zabalit...;-) Mně úplně fascinují ty dokonalé tvary, které vytvořila Sebenka. to nikdy nedokážu...:-//:-8

Jak to děláš, že ti zůstane uvnitř Nutela ? Já mám vždy vyschlou, až tvrdou a tím vše je zbabráno a všichni už je ode mne nectějí dělat a raději si je koupí, když mají chutě. Ty ale +bodík ;-(

Sebenko, děkuji za vyzkoušení, pochvalu, bod a krásnou fotku :-). A pokud jste si pochutnali a Ty jsi si pečení užila s radostí a v pohodě, je to i moje radost :-*.
Páni, s nivou to muselo být skvělé...:-p:-p

Eli tak jsem dneska vyzkoušela tenhle recept, dovolím si přidat fotečky, musím říct, že s těstem se skvěle pracovalo, část jsem naplnila nivou na slano a zbytek bylo s nutelou. Fakt dobrůtka, dávám bodík:-p:yes:

To som našla recept od baby,ktorá bola vo francúzsku a recept má priamo odtiaľ.Hneď ako budem mať čas ho vložím.;-)

Katarinko, jestli jsi dělala těsto podle jiného receptu (dobré, ale velmi pracné bylo například v Apetitu), tak ho klidně vlož...:-), ne?
Marti, díky - opravdu peču sporadicky - a moje rohlíčky mají velmi různé, někdy zvláštní tvary...:-8:-D

Já jsem se držela původního receptu... Kruh lze opravdu rozdělit i na 6 dílů...;-):-)

Eli placka rozdělit na 6 dílů? na 4 nebo 8 ne?

Akurát včera som robila croissanty plnené čokoládou a chcela som ich sem dneska dať.:-))

Elizo, vůbec není poznat, že nepečeš, jsou tak parádní :yes: a ty fotky...ách, úplně ve mně navodily atmosféru klidné, rozvláčné nedělní snídaně :-p:-)

Tématické fráze:
crosanty, crosanty láďa hruška, recept na crosanty, crosanty recepty, crosanty plněné, croasan, croasan recept, crossan recept, recepty ládi hrušky crosanty, crosan, crossanty, těsto na crosanty, crosanty z listového těsta, crosanty recept, recept na croissant plněný nutelou, crosant recept, recept na croasan, recept na crossan, láďa hruška crosanty, croissanty s nutelou

Suroviny:
mouka hladká, máslo rostlinné, vejce, sůl, mléko, mléko, droždí, cukr, nutella

Přidat fotografie receptu