Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanec na provensálské hořčici

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 685 kJ /
881 kcal
Bílkoviny100,01 g
Tuky45,91 g
Vláknina10,18 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 616 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy11,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci na sádle orestujeme očištěné, omyté a osušené maso nakrájené na kousky. Až se maso po všech stranách zatáhne, tak postupně přidáváme hořčici, pepř, bujón, mletou papriku, feferonky a vegetu. Krok 2: Podlijeme trochou horké vody, zavřeme tlakový hrnec a dusíme půl hodiny. Po půl hodině přidáme na půl překrájená rajčátka a dále dusíme ½ hodiny. Nakonec přidáme na proužky nakrájené papriky a dokončíme dušení po dobu cca 20 minut. Krok 3: Zahustíme například hotovou tmavou jíškou od nejmenované firmy a podle potřeby dosolíme. Kdo chce, tak může ještě pro zvýšení ostrosti zakápnout pár kapkami Tabasca.

Zveřejněno 25. 11. 2014

Poznámka autora clupmi

Fotku přídám dnes, až to nandám na talíř (vařil jsem včera večer). http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanec na provensálské hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBqJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanec na provensálské hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBqJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jana Remkova: Jani, Provensálskou koupíš v Lídlu i v kaufu ;-);-);-), myslím, že ji měli i v Albertu, ale to už "díky" zrušení prodejny nezjistím

Jana Remkova: Je koupená originál ve sklenici, ale kde, to už si nepamatuji.

Doufám, že letos bude na svátky opět nějaká divočina v marketech. Už se těším;-), ale provensálská hořčice? :-O. To vůbec neznám, jedině si ji namíchat s provensálským kořením??

Tématické fráze:
divočina na hořčici, divočák recepty, kanec recept, recepty divočák, recepty z divočáka, kanec sadlo recepty, kanci v horcici, kančí kýta v tlakovém hrnci, mammita paprika, kanec v tlakovém hrnci

Suroviny:
plecko kančí, hořčice provensalská, beraní rohy, pepř černý, paprika sušená sladká, vegeta, bujón zeleninový, paprika čerstvá bílá, rajče cherry, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu