Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 657 kJ /
396 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky35,53 g
Vláknina6,68 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy8,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl. Krok 2: Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najemno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici. Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.

Zveřejněno 25. 11. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Recept na remuládu je od Jamieho Olivera.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B2ox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B2ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

I u nás je celerový salát/remuláda v kurzu:-p:yes:
Andri,také mám škrabku na julienne nudličky od Tescomy,ale nejraději bych s ní škrábla do hodně daleka:-D

Tu "remuládu" dělám roky jako salát, máme moc rádi:yes: - asi to Jamie okoukal u nás:-D Julienne strouhám na tom struhadle, co jsem ti doporučila;-)

Tématické fráze:
salát z celeru, recepty z celeru, krkovička na celeru, krkovička s celerem, celerova salat, celerová remuláda dle jamie olivera, recept na přírodní krkovici, pikantní remulada, jak se dela remulada, celerová remuláda, jamie remuláda, krkovika štáva

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, koření, olej, celer, hořčice hrubozrnná, majonéza, žloutek, okurky sterilované, šťáva citronová, petrželka, celer, sůl

Přidat fotografie receptu