Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl s opilými jablky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 499 kJ /
2 031 kcal
Bílkoviny16,02 g
Tuky115,78 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy189,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Zalijeme je rumem a šťávou z citronu. Necháme je alespoň půl hodiny sát, občas promícháme, aby se veškerá tekutina vstřebala do jablek. Krok 2: Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud máme rozválené těsto i s pečícím papírem, použijeme ho. Krok 3: Na pánev dáme rozpustit máslo, přisypeme cukr, koření a strouhanku a necháme zkaramelizovat. Troubu předehřejeme na 180°C.
Jablka naklademe doprostřed těsta, posypeme strouhankovou směsí a zabalíme. Těsně před vložením do trouby štrůdl zlehka postříkáme studenou vodou. Těsto pak bude křupavější a bude lépe listovat, než pokud ho potřeme vejcem nebo máslem. Pečeme dozlatova.

Zveřejněno 25. 11. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Tento recept pochází z knihy Recepty z farmářského trhu od Hany Michopulu, která jej převzala od staré kavárnické rodiny Diglasů.

Fotopostup ( pro začátečníky ) a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl s opilými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2NB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl s opilými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2NB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Taky se chci zeptat na tu vodu, jak postříkat , jenom jako, když si člověk otřepe mokrou ruku, nebo postříkat postřikovačem, nebo se může potřít namočenou mašlovačkou ????? A kolik šťávy z citronu , není v surovinách ? Dnes udělám listové a zítra peču!<3 Letos asi desátý.........;-(

:yes::yes::yes::yes::yes::yes: hnědým cukrem myslíš třtinový:-? Jestli ano,tak ten mám moc v oblibě,peču s nim i bábovky:yes:

:-p:-p:-p

Asi by to chtělo k dokonalosti ještě vlašké ořechy. Ta voda je dobrý nápad.

krása, zkusím tu vodu, mě nikdy tak krásně nelistuje spíš naopak

To je teda ale vymazlený štrúdlík:yes:;-)

Tématické fráze:
bavorský strůdl, štrůdl s rumem, jablečné záviny s rumem, bavorsky štrůdl recept, hana mochopulu jablečný štrúdl, těsto na štrůdl s rumem, recepty na štrůdl, štrudl s s rumem, štrudl z jablkama, zkaramelizovat jablka na strudl, strouhana jablka s rumem, jablečná náplň do štrůdlu, bavorský štrůdl jablečný, badyán do štrůdlu, jablečná strudl, náplň do štrůdlu jablečná, hana michopulu štrůdl, bavorsy strudl, babovka s hnědým rumem, bavorsky strudel

Suroviny:
těsto listové, jablko, rum, rozinky, máslo, cukr hnědý, perníčky rumové, skořice, koření hřebíček, badyán

Přidat fotografie receptu