Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové croissanty

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katarinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 954 kJ /
5 008 kcal
Bílkoviny95,94 g
Tuky287,87 g
Vláknina19,75 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 395 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy498,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mlieku roztopíme trocha cukru, pridáme droždie, necháme vykysnúť kvások. Z preosiatej múky, vajec,cukru, soli a kvásku spravíme cesto. Ideálne je ho spraviť v domácej pekárni na programe bez kysnutia,iba hnietenie 2 krát.(aby sa miesilo 1/2 hodinu). Krok 2: Vymiesené cesto dáme prikryté fóliou na 6 hodín do chladničky. Vyberieme maslo, aby malo izbovú teplotu. Krok 3: Po 6 hodinách cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x40cm. Opticky si ho rozdelíme na tri časti. Ľavú, stred a pravú. Postupujeme zľava doprava. Posypeme celé trochou múky a maslom natrieme ľavú stranu a stred. Posypeme opäť. Pravú stranu zložíme smerom doľava k stredu. Posypeme trochou múky a preložíme ľavou stranou. Vznikne nám obdĺžik. Rozvaľkáme na pôvodnú veľkosť, posypeme múkou, zložíme späť na obdĺžnik a dáme na 20 minút do chladničky. Krok 4: Rozložíme a opäť natierame a prekladáme ako predtým. Znova dáme do chladničky na 20 minút. Takto opakujeme 3 krát. Hotové cesto rozrežieme napoly a každú polku na 6 trojuholníkov. Krok 5: Ako nám cesto chladne, spravíme plnku. Čokoládu so šľahačkou a vanilkovým cukrom roztopíme v hrnci a dáme do chladničky asi na hodinu .Čokoláda by mala byť stuhnutá, ale nie úplne. A nie je taká riedka, že tečie. Má konzistenciu ako marmeláda do buchiet. Takto do nej s metličkou vmiešame suchý vanilkový puding. Vykrajujeme lyžicou a kladieme na cesto. Cesto naplníme a zahneme rožteky,ako je na fotke. Krok 6: Zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre pri 220°C 15 minút.

Zveřejněno 16. 3. 2009

Poznámka autorky Katarinka

Cesto je zložité,ale iba tak dosiahneme croissanty ako z rozprávky.Z várky výjde 12 kusov.http://www.toprecepty.cz/recept/4943-cokoladova-pl...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW3Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW3Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Dělala jsem tu tvoji čokoládovou náplň do rohlíčků! Moc se povedla ! Oříškovou čokoládu jsem neměla, dělala jsem z čokolády na vaření, ale dala jsem opečené, namleté lískové oříšky asi půl lžíce, takový zbyteček z mrazáku ! Byla naprosto vynikající ! Už ji mám opsanou v sešitu ! Vyšla bohatě na 15 kusů rohlíčků a vytekla jen u tří, ale moji chybou, asi jsem špatně umotala. Velmi chválím! I z obyčejné čokolády, to bylo velice dobré. :-K

chci se optat. Jak dlouho vydrží mekké. Zda je můžu udelat na dovolenou že si budem dávat vzdy k snídani a nebo prostře boudou tvrdé,... dík

jinak tento recept já našla i s videem na youTube...je tam video jak skládat těsto....suroviny jsou stejné...toto zadejte :

How To Make Croissants

takto dělám taky plundorové těsto, je výborné, ale pracné :-K:-K, náplň ráda zkusím:-p:-p

hmm, dievcata, na tom nie je nic zlozite, chce to len trosku predstavivosti, netreba ani fotky, Katka, podla mna to je napisane zrozumitelne ;-)

Katarinka, dekuji moc za rady:-K Jak budu mit trosku vic casu, tak se do nich hned pustim. Pak dam vedet, jak jsem uspela;-)

Už som ten postup skopírovala do tohto receptu.Ale dala som aj ten odkaz.:-)

Katarinko:-)můžu tě poprosit,jestli by jsi mohla vložit odkaz na tvou plňku přímo do receptu / poznámky?Oni se třeba ti,co jen nahlédnou tak rychle neorientují kde,co a pod čím hledat;-).My víme,že stačí vyhledat jméno a naskočí nám uživatelovi recepty,ale kdo je tu jen chvilku,tak takovou věc třeba ani neví;-).Děkuju:-K.

Už viac polopate som to fakt vysvetliť nevedela.Možno je to len pre zručnejšie kuchárky,ktoré majú skúsenosti s lístkovým cestom.
Suzanna,cesto si môžeš spraviť aj deň predtým,ale radšej až večer.A nedávaj viac droždia,lebo by to mohlo prekysnúť a bolo by cítiť po droždí.Držím palce;-)

Hano:-)vždyť o nic nejde;-)-tady nikdo neobtěžuje:-K.Tak zkusíme poprosit Katarinku:-),jestli by odkaz na plňku nemohla vložit přímo do receptu,aby byl pro všechny hned na očích;-).

Mirko, děkuji. Kdyby to udělala autorka, tak bych vůbec svými komentáři neobtěžovala.

Já teda nevím, Hanko B., ale recept mi přijde docela srozumitelný a nyní, když Mirca vložila odkaz na podrobný rozpis výroby náplně, tak nic nebrání tomu, abychom se do něj pustily:-p
Upřímně, já jsem velmi ráda, že sem Katarinka tenhle recept vložila:-):-K jen škoda že s ním nevložila i kousek na ochutnání;-):-))

Hano B.(neregi):-) recept na plňku od Katarinky:-)je tady http://www.toprecepty.cz/recept/4943-cokoladova-pl... ;-).

Chtěla jsem náplň udělat do croissantů, ale vůbec nevím jak na to.Kateřinko, mohla bys upřesnit postup? V komentářích píšeš, že jsi to vysvětlila u nového receptu. Jenomže já vůbec nevím u kterého. Škoda, zajímalo by mě kdo tento recept vyzkoušel. Napsaný je hrozně. Autorka by si ho měla ještě jednou přečíst, ale přečíst tak, jak ho napsala. Když neúplný a špatně popsaný recept, tak raději žádný.

Katarinko, zpětně děkuji za doplnění a vysvětlení náplně:-) ale mám ještě jeden dotaz. Chtěla bych croissanty udělat o víkendu ke snídani, ale nechce se mi kvůli tomu vstávat třeba v pět ráno:-// Myslíš, že by byl problém udělat si těsto den předem a nechat přes noc v lednici? Nebo se tím něco pokazí? Přece jen je to dost práce a nerada bych to zkazila:-8

Tématické fráze:
croissant recept, kroasant, výroba croissantů, croissantove testo, plundrové těsto, recepty na croissanty, croissanty, náplň do croissantu, recept croissant, croassant recept, crossiant recept, recepty na croissant, recept na croissant, jak udelat croissant, crossiant, cokoladovy croisant, těsto na kroasanty, recept na croissanty, croissanty recept, kroasanty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, cukr, sůl, droždí, máslo, čokoláda, šlehačka, cukr vanilkový, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu