Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vepřová slezina

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frenk

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 889 kJ /
1 646 kcal
Bílkoviny62,50 g
Tuky34,25 g
Vláknina12,97 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,04 g
Sůl2,42 g
Sacharidy267,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové sleziny očistíme a zbavíme tuku, odřízneme 5 cm špičky, které umeleme na jemno s česnekem. Krok 2: Uvařenou rýži smícháme s vajíčky, kořením, přidáme osmahlou cibulku, na kostičky nakrájené a zaschlé rohlíky a umleté špičky slezin. Touto nádivkou plníme sleziny, nejlépe se to plní na mašince na mletí s nástavcem - hubičkou. Krok 3: Zavážeme konce a dáme do pekáčku. Pečeme na 180°C, otáčíme a podléváme vodou. Krok 4: Upečené necháme vychladnout a podélně krájíme. Hodí se na studenou mísu se zeleninou nebo jako teplé k bramborové kaši s okurkou.

Zveřejněno 2. 12. 2014

Poznámka autora frenk

Při pečení propichovat jehlicí, pak nepraskají. Já je peču s bramborem pohromadě, brambory nasáknou štávou. Je to můj recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová slezina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2Oz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová slezina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2Oz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mohu se zeptat kde slezinu kupujete?Děkuji

frenk:Slezinu jsem na talíři úmyslně nenakrájela. Přeci jen ta moje náplň neodpovídá surovinám ve Tvém receptu:-)
Pokud do poznámky uvedeš ještě i jiné druhy náplní,tak budu velice ráda;-)U nás je plněná slezina ve velké oblibě:-p:yes:a já střídám pouze 4 druhy:-8 Uvádím je v poznámce u přidaného podobného receptu:-)

"Čučím jak puk" :)
Krásný nápad.:yes:

fotky jsou kvalitní, jsem rád že ten recept dělá ještě někdo, ještě dodám že nádivek dělám přibližně 30 druhu, pokud bude zájem ,přidám nějaký sem:-))

Vidím, Drahuš, že to není tvůj recept a hodnotím velmi kladně ten fotopostup! :-) Díky, hodí se;-)

Anna Kocikova: Proč odstranit, návod :yes::yes:, přidej pak ještě hotové jídlo ;-);-)

I u nás je plněná vepřová slezina v oblibě:-pZrovna dnes ji dělám:yes: Jen do náplně nepřidávám rýži:-)

Dovolím si přidat fotopostup přípravy před plněním pro ty,kteří by o recept měli zájem.Pokud nebudou fotky vyhovovat,odstraním je:-)

K plnění je lepší zakoupit víc"masitější"silnější kusy sleziny:-!Takové ty tenké placky naplnit nejdou.
Já slezinu rozříznu napůl(líp se plní)odstraním tuk a středem sleziny proříznu hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce.Slezina se lépe prořezává, když ji po obou stranách zlehka stlačíme-viz foto.
Na závěr proříznutý tunýlek ještě o malinko zvětšíme zasunutím prstu. Takto proříznutá slezina se velice dobře plní kávovou lžičkou, nebo mikrotenovým sáčkem do kterého se prostřihne větší otvor.

Tématické fráze:
recepty vepřová slezina, vepřová slezina recept, vepřová slezina, slezina recept, slezina recepty, recept vepřová slezina, slezina, slezina, recept slezina, recept na slezinu, vepřova slezina recepty, jak uvařit slezinu, vepřové sleziny, připrava veprove sleziny, recept na nadivane veprove srdce, vepřové slezina, recept na sleziny, polévka ze sleziny, příprava sleziny k jídlu, vep. slezina

Suroviny:
slezina vepřová, cibule, kmín celý, pepř mletý, vejce, majoránka, rýže, rohlík, česnek

Přidat fotografie receptu