Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí hřbítky osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky z půlky množství tymiánu. Maso svineme a závitky osolíme a upevníme špejlí nebo kuchyňským provázkem. Krok 2: Vložíme je do pekáčku (nebo remosky), zakápneme olivovým olejem, mírně podlijeme a dáme péct. Když jsou skoro měkké, přidáme k nim zeleninu pokrájenou na drobné kousky, zbytek tymiánu, osolíme, opepříme a společně dopečeme. Krok 3: Hotové závitky vyjmeme, zeleninu zjemníme plátkem másla a promícháme s pestem.
Maso nakrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.

Zveřejněno 4. 12. 2014

Poznámka autorky maris

Fialové brambory jsou u nás málo známé, proto přidávám na ně odkaz

http://scribbler.cz/jidlo-2/uz-jste-ochutnali-modr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5r8Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5r8Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Moc krásný to máš, budu následovat, hřbety jsou na mrazáku:yes::-))

Nádhera :yes:;-):-p

Děkuju vám:-)
Aničko - tak pro zlobivé děti, jo:-O:-))

:-p:-p:yes: Hezky barevné a určitě moc dobré.

Maruško,moc chutný receptík:-p:yes::-K
Děkuji za odkaz na fialové brambory:yes::yes:Od včerejška je mají u nás ve Zlíně v Intresparu za 14.90kč a já jsem byla zvědavá,jak chutnají a nač jsou dobré.Jsou tam uvedeny pod názvem "Mikulášské brambory pro zlobivé děti":-D:-D:-D

Maris: Krasne jsi uvarila, tvuj kralicek je opravdu povedeny.
Fialove brambory jsou chutove stejne, maji jen malinko jinou strukturu a urcite i vyssi cenu. Rozhodne jsi udelala neco pro sve zdravi. Antokyany, ktere obsahuji, jsou v nich to nejdulezitejsi a zajimave je, ze se jedna ne o hybrid, ale o autoktoni rostlinu, tudiz pri pestovani se nemusi pouzivat tuny chemie.

chocolate: děkuju za informaci:-)

Jana Pá: díky:-K

spagetka:O tech fialovych bramborach jsem cetla, ze jsou velmi vhodne pro diabetiky, na rozdil od tech beznych.Tudiz to by mohlo byt neco pro tebe;-).

Foto :yes: a recept také :yes::-p

spagetka: zásadní chuťový rozdíl taky nevidím:-)

maris: já to nějak tušila, proto jsem to tak napsala ;-);-), já je chutnala taky z Albíku někdy loni? Asi. Řekni, nebo písni, jak ti chutnaly? Mně nijak extra teda nepřipadly, myslím chuťově, ne barevně (cenově byly samozřejmě dražší než normální, že jo), taky ale ráda zkouším nové varianty :yes::yes::yes:
Ale fakt, že zelený nebo fialový květák byl zajímavý jen kvůli barvě

spagetka: děkuju:-), ty brambory tam jsou dvakrát záměrně, protože jsem použila i normální a chtěla jsem " vypíchnout " ty fialové.;-):-). Já jsem je tady ještě v obchodech neviděla, jen jsem o nich četla, až teď jsem je koupila v Albertu.:-)

Fialové brambory, jakož i třeba fialový květák jsem už ochutnala. No, zůstanu u tradiční barvy :-D:-D, jinak receptík :-p:-p:yes::yes:
Jo, Maru, v ingrediencích máš 2x brambory - schválně, jako náhradu za ty fialové?

Tématické fráze:
mikulášské brambory fialové, králičí maso na tymiánu, náhrada brambor, králičí závitky, pečená zelenina, recept na králičí hřbet vykoštěné, fialové brambory, králičí rolka, fialové brambory recept, kràlík s pečenou zeleninou, náhrada za tymian, kralici maso s tymián, mikulášské brambory recepty, králík na tymiánu, veprove kotlety s pecenou zeleninou, králičí stehna zlín, králičí hřbety recept, mikulášské brambory, barva hotového králičí maso, králičí hřbet na hořčici a tymiánu

Suroviny:
hřbet králičí, šunka sušená, brambory, brambory, cuketa, paprika čerstvá červená, cibule, hořčice dijonská, tymián čerstvý, pesto, máslo, olej olivový, sůl, zelenina

Přidat fotografie receptu