Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 064 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 60,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky našleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí se špetkou soli do tuhého sněhu a pak postupně přisypáváme cukr, až je sníh znovu tuhý a lesklý.
Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme igelitovým sáčkem bez nástavce s dírou asi 1,5 cm kopečky o průměru asi 3 cm. Na každou hlavičku stiskneme sáček jen jednou, aby hlavičky houbiček neměly vrstvy a pak hmotu od sáčku oddělíme pomocí mokrého nože, aby kloboučky neměly špičky. Pak nastříkáme nožičky tak, že se snažíme sáčkem hmotu trochu povytáhnout asi do výše 3 cm.
Krok 3: Pečeme či spíše sušíme v předehřáté troubě na 90 °C asi hodinu, je dobré nechat plech v troubě až do vychladnutí.
Krok 4: Do hlaviček na spodní části vyhloubíme jamku, nožem naneseme rozpuštěnou čokoládu na celou spodní část včetně jamky a přilepíme nožičku.
Krok 5: Po zatuhnutí můžeme hlavičky pomocí cedníku poprášit troškou kakaa.
Krok 6: Skladujeme v suchu.
Zveřejněno 4. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v6Q
Moje poznámka
Sněhové žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v6Q
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
cukroví žampiony,
žampiony cukrovi,
snehove houbicky,
snehove houbicky recept,
nastavce na snehove pecivo,
zsmpionky cukrovi,
kdyz se nepovede snih do kremroli,
sušime zampiony,
zampiony susime,
sněhová krása postup práce,
žampion ze sněhového pečiva,
úžasné sněhové cukroví,
žampiony jako cukroví,
recept na cukrovi zampiony,
chkrovi žampiony
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
čokoláda,
kakao
Komentáře (25)