Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 064 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 60,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky našleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí se špetkou soli do tuhého sněhu a pak postupně přisypáváme cukr, až je sníh znovu tuhý a lesklý.
Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme igelitovým sáčkem bez nástavce s dírou asi 1,5 cm kopečky o průměru asi 3 cm. Na každou hlavičku stiskneme sáček jen jednou, aby hlavičky houbiček neměly vrstvy a pak hmotu od sáčku oddělíme pomocí mokrého nože, aby kloboučky neměly špičky. Pak nastříkáme nožičky tak, že se snažíme sáčkem hmotu trochu povytáhnout asi do výše 3 cm.
Krok 3: Pečeme či spíše sušíme v předehřáté troubě na 90 °C asi hodinu, je dobré nechat plech v troubě až do vychladnutí.
Krok 4: Do hlaviček na spodní části vyhloubíme jamku, nožem naneseme rozpuštěnou čokoládu na celou spodní část včetně jamky a přilepíme nožičku.
Krok 5: Po zatuhnutí můžeme hlavičky pomocí cedníku poprášit troškou kakaa.
Krok 6: Skladujeme v suchu.
Zveřejněno 4. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v6Q
Moje poznámka
Sněhové žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v6Q
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 14 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 17 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 9 minutami
Borůvkové muffiny
tara23 před 49 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 54 minutami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 hodinou
Kapustový prejt
magdalenka před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 3 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 5 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 12 hodinami
Tématické fráze:
cukroví žampiony,
žampiony cukrovi,
snehove houbicky,
snehove houbicky recept,
nastavce na snehove pecivo,
zsmpionky cukrovi,
kdyz se nepovede snih do kremroli,
sušime zampiony,
zampiony susime,
sněhová krása postup práce,
žampion ze sněhového pečiva,
úžasné sněhové cukroví,
žampiony jako cukroví,
recept na cukrovi zampiony,
chkrovi žampiony
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
čokoláda,
kakao
Komentáře (25)