Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 420 kJ /
2 969 kcal
Bílkoviny54,35 g
Tuky140,82 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy355,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto nemá být řídké, má jít rozválet! Krok 2: Z bílků ušlehaný sníh ochutíme špetkou skořice, případně i tlučeným hřebíčkem, po částech vmícháme cukr a posléze mandle a čokoládu. Podle potřeby zahustíme mandlemi. Krok 3: Těsto vyválíme na vrstvě krystalu na tloušťku do 1 cm. Krok 4: Vykrájíme tvary a kousky uložíme na papír, "krystalovou" stranou nahoru. Krok 5: Necháme několik hodin sušit a potom prudce pečeme asi 5 minut v troubě rozpálené na min. 230°C. Zvenku mají být korpusy křupkavé a uvnitř vláčné. Pečeme-li při nižší teplotě, pak je cukroví tvrdé. Také při pečení nemá změnit barvu (zesvětlat), to znamená příliš dlouhé pečení. Krok 6: Skladujeme v suchu.

Zveřejněno 7. 12. 2014

Poznámka autora casino

Zdroj: LABUŽNÍK, upraveno

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynv9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynv9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Upekla jsem, ale víckrát bych to nepekla. Příšerně přeslazené, hlavně mi je líto těch mandlí.

tejaja: Terezko, nezkoušela jsem. Ale možná dávám péct na špatnou teplotu - nevím.

Nadja:aha, takže radšej vyšľahať. ;-)

casino: ;-) bez šlehání bílků (ale jen bílek, cukr a kakao) občas dělávám. Tvary sice vyběhnou, ale obvykle se sesunou, což pak nevypadá moc hezky:
http://www.toprecepty.cz/recept/32498-penova-kakao... :-O

tejaja:
Jj, jde to, mám odzkoušeno..., akorát s mandlemi je chuť jemnější
Já měl problém spíše se sháněním HRUBÉHO krystalu:-D http://www.labuznik.cz/recept/svycarske-vanocni-cu...
Letos chci zkusit těsto bez šlehání bílků... Uvidíme jaké to bude:-O

:yes: Šikovné, mám recept na čosi podobné, ale nepečené. Toto sa mi páči, len sa spýtam, šlo by to aj s orechami namiesto mandlí? :-)

Tématické fráze:
vánoční cukroví recepty, vánoční cukroví z mandlí, jaké cukroví z bílků, vánoční cukroví s mandlemi, vánoční hvězdičy z papíru tisknout, švýcarské skořicové hvězdičky bez mouky, bílkové cukroví bez mouky, crovi bez mouky, recepty labužník vánoční cukroví, sladkosti bez mouky, pečení vánočního cukroví bez mouky, recepty bez mouky, tisknout top recepty, tvrdé vánoční cukroví diskuze, pečení vánočního cukrovi bez mouky recepty, křehke vánoční cukroví z žitne mouky, masarykovo cukroví s mandlemi, cukrovi s hrebickem, jak udelat ckrovi pro labuzniky, cukrovi s orechami

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, skořice, mandle mleté, čokoláda na vaření, cukr krystal

Přidat fotografie receptu