Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka v ovocné šťávě

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 853 kJ /
1 160 kcal
Bílkoviny166,53 g
Tuky33,51 g
Vláknina15,81 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 647 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy44,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a necháme prudce zatáhnout. Krok 3: Osolíme, mírně opepříme, přidáme feferonky a podlijeme šťávou a vývarem. Přikryté poklicí dusíme slabým varem doměkka. Během dušení malinko podléváme. Krok 4: Měkké maso se šťávou podle potřeby dochutíme, přidáme prolisované stroužky česneku a necháme projít varem. Podáváme buď s pečivem, nebo s osmaženým bramborem.

Zveřejněno 8. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud to vydržíme a necháme takto připravené maso uležet do druhého dne, chutě se krásně spojí a je to vážně bašta :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka v ovocné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wLG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka v ovocné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wLG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

casino:ano,máš pravdu.S bílým pečivem je to opravdu lahoda;-):-p

Všem děkuji za zájem,potěšilo mě to:-K:-K

lubinka:brambory byly uvařené den předem ve slupce a poté na větší pánvičce s malým množstvím rozehřátého oleje prudce osmažené po obou stranách do zlatavé barvy:-)

rozmarynaH:
No, záleží na tom, co si jeden každý představuje pod pojmem "chleba":-)
U tohoto jídla bych, v případě možnosti volby, dal přednost spíše bílému chlebu (pečivu):-)

Miquel: No moje řeč a obzvlášť, když je ten chleba ještě čerstvý.:-* +6

To musí být dobrota, to určitě udělám, přidávám bodík. Chci se ještě zeptat ty krásně opečené brambory nakrájíš syrové a dáš na plech osolené, nebo k nim ještě něco přidáváš,vypadají taky luxusně:-p:yes::-K

Pomalu dušené hovězí miluju na jakýkoliv způsob, a k tomu si máčet chleba do omáčky, hmmm :-p:yes:

:-p:yes:

Dnes je to tu sama dobrota.Prvne Andrejka, ted Drahuska:-p.
Budu se opakovat, ale moc by mi chutnalo:yes:.

Tématické fráze:
hovězí kližka recepty, hovězí kližka recept, hovězí kližka, hovězí na šťávě, klizka recept, kližka recepty, hovězí recepty, recepty z hovězí kližky, hovězí klizka v ovocné omáčce, recepty na hovězi kližku, hovězí kližka - recepty, pomalu dušena hovězí klížka, recepty z hovězí kližka, recepty klizka, recepty z kližky, recept hovězí na štávě, recept hovězí klížka, recept na hovězí kližku, recept na hovězí kližka, hovezi s ovocem

Suroviny:
kližka hovězí, šťáva pomerančová, kůra pomerančová, zázvor mletý, feferonka, cibule, česnek, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu