Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá pizza

Kdo by neznal italskou klasiku v podobě kulaté křupavé, ale vláčné placky s bohatým zdobení z toho, co máte rádi? Pizza u nás našla své jisté místo na stolech, ať už jako rychlá večeře nebo třeba občerstvení na oslavy.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubak03

Snadný

Doba přípravy 87 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 17 min Kynutí kvásku 20 minut + kynutí těsta 45 minut

87 min (70 min příprava + 17 min tepelná úprava, Kynutí kvásku 20 minut + kynutí těsta 45 minut)

Suroviny pro 5 kusů

5kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 547 kJ /
2 521 kcal
Bílkoviny75,30 g
Tuky43,77 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy445,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vody, lžíce mouky, celého droždí a trošky krystalového cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout asi 20 minut. Krok 2: Do větší mísy nachystáme hladkou mouku se solí a následně přidáme vykynutý kvásek.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.

Zveřejněno 16. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yJA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yJA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Pizza byla vynikající. Do těsta bych ale klidně dala více soli - místo jedné lžičky minimálně 2. Jinak super recept :-)

Teda rozdělila jsem těsto na 4 díly a z každýho byla taková mini pizza. Pokud děláte na plech, určitě je potřeba aspoň půlka :-)

zajímá mě jakým způsobem lze uchovat hotové těsto.Je to velká dávka,tak bych část třeba zmrazila pokud to jde,aby bylo těsto později použitelné?

Linda Winklerova 7. 5. 2016 20:24
Testo je vyborne!

A jéje, dostala jsem chuť na pizzu :-D

Petra: omg to je tak k smíchu až sem z toho zmokrala:-((:-((:-((

vilma vildomcová:Testo-sugo nebo jina omacka-syr-oblozeni.
Pokud date syr na napln, vytvori vam "poklicku" a testo bude pod naplni uvarene.Pecte kratsi dobu v maximalne vyhrate troube.Idealne pouzijte mozzarellu, pokud ji nemate, tak jiny vysokotucny syr.

Vilmo, kečup ne. Najděte si tu recept na rajčatové sugo. :-)

vilma vildomcová 3. 12. 2015 15:56
Jako základ může se použít i kečup? Sýr jakýkoliv se dává až nakonec? Nemám zkušenosti, ještě jsem piccu neměla. Děkuji.

těsto jsem zadělala a už se nemůžeme dočkat,,, děkuji za inspiraci:-))

Výborná pizza, peču na 180.

na kolik stupňů prosím to mam péct? :-)

Moc nám chutnalo. Napsala jsem si do oblíbených.:yes:

:yes::yes::yes::-p:-p

radussshka: jestli můžu :-8 - bude stačit kávová lžička.

a co znamena trosku kryst.cukru?

Tématické fráze:
kynutá pizza, pica recept, picca, picca od ládi hrušky, pizza kynutá, domácí kynutá pizza, kynuté těsto na pizzu, picca recept, recepty pica, recept na kynutou pizzu, recep na pizzu, recepty ládi hrušky picca, pica recepty, pizza bez kynutí, kynuta pizza recept, pizza z kynutého těsta, italska pica, kynutá pica, pizza recepty kynuta, kynutá piza

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, cukr krystal, droždí, olej olivový, protlak rajčatový, koření pizza, sýr, šunka,

Přidat fotografie receptu