Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky 2014

Z nepřeberného množství receptů na perníčky můžete zkusit i tento osvědčený postup. Hotové perníčky můžete nazdobit pro krásu sváteční tabule, nebo klidně jen tak halabala na mlsání pro děti. Každopádně cukrová poleva jim nesmí chybět.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zacharova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 805 kJ /
4 495 kcal
Bílkoviny116,65 g
Tuky80,02 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 3,84 g
Sůl1,10 g
Sacharidy815,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny receptu zpracujeme v tužší těsto. Krok 2: Těsto necháme odležet, nejméně do druhého dne. Krok 3: Vyválíme plát silný asi 0,5 cm, vykrajujeme tvary a ukládame na plech vyložený pečicím papírem. Včas rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 4: Pečeme dozlatova po dobu asi 8-10 minut. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

TIP: Jak zdobit perníčky bílkovou polevou

Zveřejněno 12. 12. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky 2014

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pQ4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky 2014

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pQ4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Čmárka:Dobrý večer,ano tato poleva kterou zdobím(královská glazura)je určená přímo na zdobení perníčků a drží opravdu dobře-jen malá rada,perníčky se nikdy nemají zdobit ihned po upečení nebo ve stejný den, lepší je nechat je tzv.vydýchat ,stačí dva,tři dny a pak teprve zdobit.
Jinak všem děkuji za hezké komentáře:-K

Také se musím přidat do fronty těch,co obdivují takovéto precizní zdobení:yes:
Jen se chci dotázat,již dvakrát jsem četla,že takto vyšlehaná poleva dlouho na perníčcích nevydrží :-//,že se brzy začne odlupovat,nebo drolit.
Pokud se nesní brzy nazdobené perníčky:-D,drží Vám poleva?
Jste šikulka:yes:

Opravdu nádherné zdobení,jste moc šikovná :-K:-K:yes::yes:

Krásná práce:yes::yes::yes:

Velice hezké zdobení, jemné, precizní, obdivuji:-O:-p+:yes:

Tohle nikdy nesvedu, tobě posílám obrovský obdiv:-K

babullka: Nedávno jsem vložila recept na polevu http://www.toprecepty.cz/recept/41067-bilkova-pole...

Pěkné, ale ještě by to chtělo recept na tak pěknou polevu. :-K:yes:

krásné

Obdivujem takú piplavú prácu, mne na to chýba trpezlivosť. :-);-)

Nádherné, škoda sníst;-):yes:

spagetka:Děkuji:-K

Do Poznámky jsem pro případné zájemce vložila odkaz na to tvé těsto;-);-)

Jemná krása :yes::yes:

Tak tohle bych asi nedokázala, i kdybys nade mnou stála s revolverem v ruce.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
glazura na zdobení perníčků-recept, vánoční perníčky 2014, královská glazura na perníčky, sádlové perníčky recept, glazura na perníčky, glazura na zdobení perníčků, vanoční perníčky ladi hrušky, tncz nova zdobení perníčků, sádlové perníčky, tncz nova pernicky, sádlové velikonoční perníčky, velikonoční perníčky inspirace, zdobení perníčků glazura, glazura perníčky recept, zdobení perníčků ihned po upečení, zdobení perníčků krajka, jak dlouho vydýchat perník, krajka na pernicky, bahula perníčky, perníčky zdobené marcipánem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, omega, skořice, koření do perníku, soda jedlá, perníčky, vejce

Přidat fotografie receptu