Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 765 kJ / 2 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,27 g |
Tuky | 138,47 g |
Vláknina | 26,54 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 5,56 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle opražíme slaninu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. Přidáme česnek.
Krok 2: Mezitím si pokrájíme maso na kostky cca 2 cm a dáme je osmahnout k cibulce. Až se maso zatáhne, přidáme houby. Osolíme a opepříme.
Krok 3: Přisypeme červenou papriku a přidáme nakrájený poličan, rajčatový protlak a přilijeme 2 dcl bílého vína. Přilijeme cca 1 litr vody, přidáme vymačkané a na drobno nasekané zelí a necháme vše vařit na mírném ohni. Po 20 minutách přidáme tymián a chilli.
Krok 4: Zamícháme, a na nejmírnějším plameni za občasného míchání a mírného přilévání vody necháme probublávat tak dlouho, než maso zcela změkne. Toto může trvat několik hodin.
Krok 5: Hlídáme, mícháme a podléváme. Guláš se nemusí zahušťovat a díky houbám má krásnou hnědou barvu. Po uvaření dosolíme dle chuti a podáváme s maďarskými langoši.
Zveřejněno 12. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m8V
Moje poznámka
Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m8V
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 5 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 5 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 22 minutami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 2 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 2 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 2 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 4 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 4 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 6 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 6 hodinami
Tématické fráze:
guláš z koňského masa,
koňský guláš,
koňské maso zelí příprava,
gulaš zkonskeho masa,
gulas se zelim,
prvorepublikový guláš,
recept na hnědé zelí,
guláš s konˇského masa,
guláš se se zelím,
guláš ze zelím,
guláš z konskího masa,
poličan konske maso,
konské maso guláš,
konske maso se zelim,
goláš z koňského masa,
jak udelat hnedou barvu gulase,
gulaš s konskeho masa,
kuřeci gulaš se zelim,
co dělal handlíř
Suroviny:
maso koňské,
slanina,
poličan,
česnek,
víno bílé,
cibule,
houby,
zelí kysané,
tymián,
pepř,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
sůl,
sádlo,
chilli
Komentáře (4)