Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublinkové palačinky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Snadný

Suroviny

Porce: 16 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 168 kJ /
1 235 kcal
Bílkoviny59,36 g
Tuky22,60 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,55 g
Sacharidy192,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpusťte droždí ve 125 ml vlažné vody, poté přimíchejte 3 lžičky mouky. Přikryjte utěrkou a nechtě na teplém místě vzkypět. Krok 2: Přesijte zbylou mouku, semolinu a sůl do mísy a uprostřed udělejte důlek. Vejce zlehka rozšlehejte s vlažným mlékem a nalijte je do mísy s moukou. Poté přidejte droždí a 375 ml vlažné vody. Metličkou umíchejte hustší těsto bez hrudek. Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud se nezdvojnásobí jeho objem. Krok 3: Přiveďte k varu hrnec naplněný do jedné své třetiny vodou a položte na něj žáruvzdorný talíř. Na talíř položte na čtvrtku přeloženou utěrku. Krok 4: Rozehřejte litinovou pánev nebo pánev na palačinky na prudkém ohni. Snižte oheň na střední žár a potřete pánev papírovým ubrouskem namočeným v oleji. Nalejte na pánev malou naběračku (cca 3 polévkové lžíce těsta) a spodkem naběračky rychle vytvarujte těsto do kolečka o průměru cca 15cm. Pracujte rychle a snažte se povrch těsta vytvarovat co možná nejrovnoměrněji. Smažte palačinku do té doby, dokud její vršek není suchý a bublinkatý. Palačinku můžete otočit a osmažit i její vrchní část, ale to není autentické. Krok 5: Palačinku vložte do utěrky a přikryjte ji, aby zůstala teplá. Překrývejte palačinky spíše, nežli abyste je vršily. Před tím, než smažíte další palačinku, vždy znovu potřete pánev ubrouskem namočeným v oleji. Podávejte teplé s máslem a teplým medem.

Zveřejněno 20. 12. 2014

Poznámka autorky arrefeena

K míšení těsta můžete použít elektrický šlehač.

originální název: Beghrir

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublinkové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yD9g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublinkové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yD9g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Podobne jsem jedla v Syrii, byly super. Tam se do nich da napln a prehnou se napul, oni tak sami drzi slepene diky tomu testu.

tenhle recept je z maroka :yes: v etiopii delaji podobny chleb z teffové mouky zvany injeera

znam je jako jemenske palačinky :)

Tématické fráze:
palacinky z drozdi, palačinky s droždí, palačinky bez droždí, bublinkaté palačinky, jak udělat bublinkovou vodu, bublinkové máslo, recept na palačinky z droždí, recept na palačinky, jak otocit palacinku, jak palacinky aby zustaly teple, palačinky droždí, palačinky z z droždí, nejlepší palacinky z drozfi, bublinková máslo, marocké palačinky recept, palačinky recept z droždí, bublinové palacinky, jak udělat bublinkové máslo, etiopska palacinka recept, palačinky jak otocit

Suroviny:
droždí, mouka hladká, sůl, vejce, mléko, olej, máslo, med

Přidat fotografie receptu