Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové rohlíčky

Svěží, sladké a zároveň příjemně kyselé. Takové jsou citronové rohlíčky, plněné máslovým krémem a zdobené citronovou polevou. Jejich příprava je snadná a chuť vás příjemně překvapí. Doplňte je na svůj seznam svátečního pečení a nebudete zklamaní.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 063 kJ /
8 141 kcal
Bílkoviny69,85 g
Tuky444,90 g
Vláknina14,07 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 156 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy957,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr a společně promícháme. Krok 2: Směs vysypeme na pracovní plochu a přidáme žloutky, citronovou šťávu i kůru a na kostičky nakrájené studené máslo. Ručně zpracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Odleželé těsto vyválíme na lehce pomoučené ploše na plát o tloušťce 3 mm. Pokud by se těsto lepilo na váleček, můžeme jej vyválet přes potravinářskou fólii. Krok 5: Pomocí vykrajovátka vykrajujeme z těsta rohlíčky a klademe je na připravený plech. Krok 6: Pečeme v rozehřáté troubě asi 6-7 minut. Necháme vychladnout. Krok 7: Vejce a cukr šleháme nad párou do zhoustnutí. Mírně změklé máslo ušleháme do pěny a postupně do něj zašleháváme vaječnou hmotu. Krok 8: Do hotového máslového krému na závěr vmícháme citronovou šťávu. Krok 9: Do cukrářského sáčku vložíme řezanou špičku a sáček naplníme krémem. Krok 10: Připraveným krémem k sobě slepujeme vždy dva rohlíčky. Krok 11: Citronovou polevu připravíme smícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a horkou vodou. Směs pečlivě rozmícháme metličkou, aby se cukr rozpustil. Krok 12: Do takto připravené polevy namáčíme svrchní stranu slepených rohlíčků. Krok 13: Polevu můžeme ještě lehce dozdobit cukrovými kuličkami nebo kandovaným ovocem.

TIP: Návod na bezodpadové zpracování citronu

Zveřejněno 20. 12. 2014

Poznámka autorky Bahula

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1n4G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1n4G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Nikijaho: Ale změkne, vždyť je to v podstatě linecké těsto, jen to chce trpělivost! ;-)

Cukroví je chutné, krém je výborný a celková kombinace je svěží. Jen škoda, že díky máslovému krému nezměkne.

Letos jsem upekla z těsta kvítečka a polila citronovou elastickou polevou.

Dávka krému z 25 dkg másla je na 1 dávku cukroví tj. 40 dkg mouky?

Bahulko tak ty rohlíčky "b y l y" hezké ! :-// 1 dávka je moc málo! ;-( Aspoň se mohu podívat jaké byly krásné, máš tam fotku ! Čest jejich památce!:-D

Právě jsem je dokončila suší se poleva ! Ochutnáno celkem 6 ks a jako obvykle u tvých receptů jsou <3<3<3<3<3<3. Takže u mne už zůstanou napořád. Do krému jsem přidala citrónovou esenci pomalu po kapkách a vždycky zamíchala , byla potřeba 4 kapky. Fotku pošlu až odleží, hezky naaranžuju, ať tu nemám všechny fotky z kuchyně, jako obvykle. Dík za další skvělý recept!<3

Tentokráte jsem do těsta nepřidala cit. šťávu, naplnila ořechovým krémem ( do základního máslového krému jsem přidala trochu pomletých ořechů) , namočila rohy do bílé čokolády a postříkala tmavou čokoládou.

Veronika.Hrozna: Do krému dej podle chuti ;-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

... mám otázku (nehledala jsem tedy základní máslový krém) - to vejce se dává syrové? ... a co se s čím tře nebo šlehá nejdříve, aby se např. nesrazil? Děkuji za info :-)... omluva -už jsem si všimla odkazu

Vladimír 10. 4. 2016 00:36
Tohle je famozní cukrovíčko,jen ho nestačíme péct.Bahulko každýmu mooooc šmakuje:yes::yes::yes::-)

Další z tvých super receptů. Jen se po cukroví zaprášilo :yes:15:yes:

I za tento recept moc děkuji, taky skvělé :yes::-p:-K

Evi, ty ses holt minula povoláním :-)

Moc pěkné, jako všechno cukroví:-p+:yes:

má pravdu...:yes::-D

"má pravdu, předsedo" :yes::-D

Tématické fráze:
citronové cukroví, rohlíčky s citronovou polevou, citronový máslový krém, citronový máslový krém na cukrovi, citronové cukroví bez vajec, citronové vanilkové rohlíčky, citronové rrohlíčky, jak se rekne francouzsky černý most, rohlíčky s citronovou citronovou polevou, vánoční rohlíčky s citronovou polevou, pařížské rohlicky#utm_content=lista, citrónový rohlíček, citrónové rohlíčky s krémem, citronove vanocni rohlicky, citonové cukroví, citronova kolecka cukrovi, vanilkove rohlicky s citronovou stavou, čokoladové rohlíčky s citronovou polevou, kdy se dává citronová poleva, valnilkové rohlíčky s citronovou šťávou

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, citron, máslo, cukr moučkový, vejce, šťáva citronová, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, zdobení cukrové kuličky, ovoce kandované

Přidat fotografie receptu