Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžový čaj (Kašmírský)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 338 kJ /
1 515 kcal
Bílkoviny45,93 g
Tuky74,73 g
Vláknina8,33 g
Cholesterol 133 mg
Sodík 2,93 g
Sůl3,03 g
Sacharidy160,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dejte vařit vodu, čaj,koření, cukr, sůl a sodu. Krok 2: Na prudkém ohni přiveďte čaj k varu, poté snižte na střední či mírný oheň, přiklopte a vařte 30 minut. Mělo by vám zbýt cca 1 a půl hrnku silného hnědého čaje. Pokud se příliž vyvařuje, přilejte vařící vodu. Sledujte bublinky po stranách hrnce, měly by začít růžovět. Přilejte ledovou vodu, případně i led. Krok 3: Čaj několikrát přelejte z hrnce do hrnce, neboť tím čaj schladne, nabublá a zesvetlá. Krok 4: Vraťe čaj na oheň a znovu přiveďte k varu. Krok 5: Přilejte mléko. Krok 6: Přiveďte k varu a zpola přiklopený vařte 5 minut. Krok 7: Přeceďte jej přes sítko. Krok 8: Přimíchejte mleté oříšky. Podávejte horký ozdobený kouskami mandlí a oříšků. Krok 9: Lehčí verze: Mléko přiveďte k varu a v Krok 10: ypněte hořák. Krok 11: Čaj vložte do uzavíratelného sítka a vložte jej do hrnce s vroucí vodou a přidejte prášek do pečiva a sůl. Vařte na mírném ohni po dobu 30-45 minut. P Krok 12: okud se voda zcela vyvaří přidávejte vždy po troškách horkou vodu. Krok 13: Když čaj začne růžově pěnit,sundejte jej z ohně a přidejte led. Krok 14: Vyndejte čajové sítko nebo přeceďte, pokud jej nepoužíváte. 5 minut míchejte. Krok 15: Přidejte tolik mléka, kolik potřebujete k dosažení pěkné barvy. Přiveďte čaj opět k varu. Krok 16: Vypněte hořák a podávejte v šálcích ozdobených plátky mandlí.

Zveřejněno 21. 12. 2014

Poznámka autorky arrefeena

Nevařte na prudkém ohni, protože byste měli příliž tmavý čaj, který by v konečném důsledku byl hnědý a ne růžový. Kašmírský čaj seženete v orientálních potravinách pod názvem Kashmiri tea. Kašmírský čaj má menší kyselost která dobře slouží k této chemické reakci. Pokud nemáte kašmírský čaj, můžete použít 2 pytlíčky horší kvality zeleného čaje anebo jeden pytlík zeleného a jeden pytlík černého čaje. Přidáním černého čaje docílíte silnější chuti, ale snížíte tím šanci na skutečně růžovou barvu. Koření, zejména pak skořice, čaji dává nahnědlou barvu. Kašmírský čaj se tradičně pije slaný.

originální název: Kashmiri chai, nun chai, pink tea

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžový čaj (Kašmírský)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6v9z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžový čaj (Kašmírský)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6v9z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

hosta: pinty se dají snadno odměřit v odměrkách http://www.leifheit-online.cz/leifheit-plastova-od... ale pro usnadnění jsem přidal ai lehčí verzi receptu

Nevím, jak odměřit pintu - počty se pravda liší;-):-D
1 pint UK = 568,261 mililitrů
co to zaokrouhlit na litr?

S tím anýzem bys to měla upravit, že badyánu se říká také čínský neboli hvězdicový anýz - latinsky Illicium verum, ale nemá nic společného s bedrníkem anýzem latinsky Pimpinella anisum
Badyán:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bady%C3%A1n
Anýz neboli bedrník anýz
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bedrn%C3%ADk_an%C3%BD...

Tématické fráze:
ruzovy caj, 1/4 mleka kolik to je, kolik je 1/4 mléka, kolik je 1/4, kašmírský čaj, kolik je 1/4 vody, kolik je pinta, 1/4 l mléka, kolik je 1/4 mléka?, kolik je 1/4 l mléka, kolik je jedna pinta, 1/4 je kolik vody, 1/4l kolik je ml, kolik je 1/4 l, příprava kašmírského čaje, masala čaj wikipedie, kolik je 1 pinta, 1/4 kolik je to ml, kashmiri chai latte růžové, 1/3 l vody kolik to je

Suroviny:
čaj zelený kašmírský, soda jedlá, sůl, cukr, mléko plnotučné, voda, voda, badyán, kardamom, skořice, mandle mleté, mandle, voda, čaj zelený kašmírský, mléko, prášek do pečiva, sůl, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu