Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 510 kJ /
600 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranče nařízneme na dílky a pomocí lžíce oloupeme. Kůru dáme do sklenice, zalejeme studenou vodou a uzavřeme víčkem. Necháme jí tam 3 dny a každý den vyměňujeme vodu. Pak kůru vyndáme a oškrábeme z kůry lžící nebo nožem co možná nevíce bílé dužiny. Nakrájíme jí na 0,5 cm široké proužky a vhodíme do horké vody, kterou jsme trochu osolili a vaříme jí asi 15 minut. Pak kůru přecedíme a necháme vykapat. Mezitím si svaříme vodu s cukrem na sirup, přidáme kůru a vaříme ještě v sirupu asi 15 minut, až kůra zesklovatí. Vyndáme, necháme okapat a pak jí vhazujeme postupně do rozehřáté čokolády. Vyndáváme jí vidličkou na čistý pečící papír a necháme zaschnout.

Zveřejněno 21. 12. 2014

Poznámka autorky Hella

Čokoládu si vybereme dle své chuti, můžeme jí i naředit pokrmovým tukem IVA. Můžeme také využít čokoládovou polevu, která nám zbyla po zdobení vánočního pečiva.

Oškrábaná kůra před vařením v sirupu vážila 100 g.

Zbylý sirup můžete uschovat napříště nebo využít jako sladidlo do čaje.

Pokud máme kůry hodně, můžeme na závěr část obalit jen v krystalovém cukru a použijeme jí do pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xEW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xEW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dělám všechny i limetku, mandarinku, citron, grapefruit a pomeranč. Když jich nemám dost , dám vodu do uzavírací sklenky a kůru tam uskladním v lednici. Až je jí dost očistím a pokračuju. Samozřejmě pro každou kůru jinou skleničku. Je s tím fůra práce, ale mám to prvotřídní a chutné, takže se to rozhodně vyplatí. A hodně to využiju, jako dárek pro ženské , koupím vždycky hezké skleničky ozdobím , označím zabalím a každá ženská to ocení, pač ty koláčky mají i nějakou chuť.:-D yUž se na to těší, že budou mít zásobu a nenápadně se ptají, jestli dostanou i letos!

Konečně jsem se dostal k vyzkoušení tohoto receptu. Použil jsem pomeranče z naší zahrady, 100% bio ;-) Přidávám foto.

Tak tohle je chuťovka podle mého gusta :-p:yes:

taky určitě udělám, zbytek polevy v lednici:-) - takhle ji dělávala moje teta, už se těším:yes:

Tohle určitě vyzkouším:yes: Pomerančovou i citronovou kůru v čokoládě mám hodně rád:-p Domácí jsem ještě nedělal

Tématické fráze:
kandovaná pomerančová kůra, kandovaná pomerančová kůra recept, pomerancova kura, recept kura v čokoládě, pomeranče v čokoládě, kandovaná pomerančová kůra recepty, kandovaná pomerančová kůra recepty, recept na kandovanou pomerančovou kůru, recept pomerancova kura, jak uschovat pomerančovou kůru, pomerance v cokolade recept, jak využit pomerančovou kuru, pomerančová sůl, cim naredit cokoladu na vareni, pomerančová kůra v čekoládě, recept na pomerančovou kůru v čokoládě, kandovaná limetka recept, kůra z pomerance v zahrade, kandovaná kůra z limetky, jak kandovat pomerančovou

Suroviny:
pomeranče, voda, cukr krystal, sůl, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu