Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 403 kJ /
2 247 kcal
Bílkoviny222,10 g
Tuky127,83 g
Vláknina5,94 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 2,68 g
Sůl4,90 g
Sacharidy34,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný hovězí pupek nakrájím na cca 4 - 5 cm špalíčky, cibuli nakrájím nahrubo, špek nakrájím na kostičky. Krok 2: Do nádoby nasypu cibuli, špek a vložím kousky pupku potřeného hořčicí. Krok 3: Vše zasypu kořením. Krok 4: Maso pak zaliji 1 dcl oleje, citrónovou šťávou a doliji zvěřinovým vývarem. To vše nechám přes noc v lednici uležet. Krok 5: Ráno vyjmu maso z nádoby a na rozpáleném oleji jej nechám zatáhnou. Maso poté přeložím na vyhřátý talíř. Krok 6: V kastrolu na výpeku osmažím cibuli a špek do zlatova. Krok 7: Poté do kastrolu vrátím maso, zaliji nálevem z nádoby z nočního uležení, vínem a vše osolím. Vše zakryji a cca při 90°C nechám táhnout 4 hod. Krok 8: Poté maso opatrně vyndám a uložím v teple. Krok 9: Omáčku přepasíruji a pak zahustím hladkou moukou. Nechám krátce provařit. Dochutím solí, citrónem, příp. cukrem.
Podávám s vařeným bramborem nebo s těstovinami.

Zveřejněno 24. 12. 2014

Poznámka autora Josef Lerch

Místo zvěřinového vývaru lze použít hovězí vývar, ale ne vývar kostkový!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEXO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEXO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mirka: když je to z hájovny, tak asi mají zvěřiny nadbytek a raději si dají hovězí.;-):-p

A kde vezmu jako ten silny zverinovy vyvar?:-O To se da nekde koupit?
Pokud ho budu delat doma, potrebuji k tomu maso ze zveriny, no a tak v tom pripade, ze budu mit maso ze zveriny, nebudu delat hovezi pupek, ale udelam tu zverinu.

Jinak bych si tam jeste pridala taky jalovec, cesnek a kmin.:-p

Tématické fráze:
hovězí pupek recepty, hovězí pupek, hovězí pupek recept, inspirace z hájovny, recept na hovězí pupek, recepty z masa hovězí pupek, recepty na hovězí pupek, hovězí pupek příprava, recept hovezi pupek, recepty z hovězího pupku, hovězí maso z hájovny, uzený hovězí pupek, dušený hovězí pupek, recept hovězího pupku, hovězí pupek-recepty, pupek recepty, recept pupek ze zvěřiny, maso z hajovny recept, hovězí pupek nejlepší recepty, hovezi pupek na omáčku

Suroviny:
pupek hovězí, cibule, špek uzený, hořčice plnotučná, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, tymián, vývar, víno červené, mouka hladká, citron, cukr, olej, sůl

Přidat fotografie receptu