Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená rýže zase jinak

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 hrnek rýže několikrát hodně propláchneme, cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, přidáme rýži a restujeme do odpaření vody. Krok 2: Zalijeme 1 hrnkem vařící vody,přiklopíme a 20 min. zvolna vaříme. Krok 3: Potom promícháme, přidáme Podravku (malou lžičku), špetku majoránky, sůl, pepř a necháme ještě 15 min. stát

Zveřejněno 17. 3. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Recept mám od dcery,ta ho získala na Slovensku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená rýže zase jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYjV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená rýže zase jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYjV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

vybusna: moja svokra tiez dava ryzu do perin, ale staci uplne ked ryza zovrie, osolit, premiesat, vypnut sporak (elekricky) a nechat ryzu tam, potom po 10min este poliat olejom, premiesat a zase nechat na tom este nevychladnutom sporaku.... a nemeriam na hrnceky, proste nasypem ryzu do kastrola, preplachnem ju a kolko ryze, tak taky stlpec vody nad nou a hotovo.... ryzu neoprazam, nedavam ani vegetu - glutaman vobec nepouzivam, len ju osolim ked zacne vriet

Tak ja teda varim ryzu uplne inak :-))... nemam rada ziadne prichute... ryza by mala chutit ako ryza a vyrazne by malo byt to masisko ;-)... uz nieco ine je rizoto alebo ryzovy nakyp ;-)

spagetka..to nie je ryzovy nakyp?

vybusna - tys nevařila rýži a k tomu třeba jablka, meruňky, borůvky? - Tohle miluje můj muž a je to taková rychlovka - uvařím rýži, kam přidám 3 hřebíčky a kousek celé skořice (v mléce a před změknutím přidám na kousky nakrájené ovoce - nejraději jablka, ale lze i švestky, pak jak výše jsem psala, - vlastně jakékoli ovoce a nechat chvilku rozdusit s rýží. Ochutit skořicí a moučkovým cukrem / pro diabetiky jak dělané, fakt :-/) Je také možné tu rýži s ovocem i zapéci( polít vejcem a přidat máslo, tuk). Ale tím nahoře popsaným je naprosto spokojený. (jeho hladina cukru méně, ale jednou za čas ....);-)

drobenka neskusala si niekedy prihodit ovocie k vareniu ryze?..by ma zaujimalo, co by z toho vzislo.

Výbusna, já mám taky raději hrášek mražený.Ale kolikrát se mi stane, že uvařím více rýži a najednou se rozhodnu, že k nějakému pokrmu by se hodil do rýži i hrášek.:-p Tak část rýži odeberu a přimíchám k němu hrášek sterilovaný. K jiným pokrmům se zas hodí rýže s ovocem. Např.k různým masům na tzv.nudličky, anebo k masíčku, které se dělá na přírodní způsob. Mražený hrášek přidávám již k rýži na začátku a vše zaliji ochucenou vodou. Pak rýži s vodou zamíchám a pod pokličkou dusím cca 20 minut.

také připravuju rýži stejným způsobem...jak já byla tenkrát zklamaná, když moje mamka objevila rýži v sáčcích :-/...no, už je to pryč :-)) a do hrnce házím 1 hřebíček ;-)

Drobenko, tak tu rýži děláme úplně stejně, jen já tam ten masox fouknu až když tu rýži zaliju vodou, on se při dušení rozpustí. Ovšem to se ani nedá počítat za rozdíl. Smažím zásadně na olivovém oleji.;-)

Je pravda že s rýží v sáčku se takhle udělaná opravdu nedá srovnat:-!:yes::-8 Já zrovna nejsem žádný veliký vyznavač rýže,do svých 46 let jsem ji nevzala do úst...co padlo v dětství pohlavků když jsem ji nejedla...ale děti ji měly rády,tak jsem ji vařila pro ně bez velkých ochutnávek..jo,jo,je to tak...

drobenka....tak s tym ovocim to rozhodne vyskusam. co sa sterilizovaneho hrasku, som sa rozhodla vymenit ho za mrazeny...posledne som si v indickej restike na slovensku objednala hraskovu ryzu a veru mi to nechutilo...malo mi to taku pachut ci co...u praveho inda tuto v mnichove neviem, aky hrasok davaju, este ma to nenapadlo si objednat

Jiřinko,rýži když propláchnu, tak ji nechám v sítku okapat. Mezitím si nakrájím a osmažím cibuli. Rýži přidávám na osmaženou cibulku suchou. Rýži stačí minutku trochu osmažit - pořád ji míchat s vařečkou. Když dáš rýži suchou, tak nemusíš čekat až se nějaká voda odpaří. 2 hrnky rýže zalívám 2 1/2 hrnkem vařící ochucené vody. Vařící, ochucenou vodu mám již připravenou, když začínám restovat rýži. Vodu ochutím masoxem, solí i vegetou, špetkou mleté papriky. Vodu klidně můžeš trochu víc přesolit. Nemusíš se bát, že rýže bude přesolená. Do uvařené rýži pak můžeš zamíchat sterilovaný hrášek, anebo na kostky nakrájený kompotovaný ananas,nebo mandarinku-kompot. Takhle uvařená rýže je výborná a s rýži v pytlíku se nedá vůbec srovnávat.

takato majorankova ryza je skvela k indickym jedlam...skoda, ze indovia o tom ani netusia;-) no jirinka radost si mi urobila.

Ten jeden hrnek vody byl dost...já byla spíš zvědavá na tu majoránku,ale je to dobré i s ní.:-p:-p:-D:-D

no a za *slovensku* ryzu ti svacnem bodik samozrejme.;-)

moje nervy....samozrejme *my*

:-8 no...ked mi sme s tejajou take akcne:-8
este som si vsimla mnozstvo vody...ja davam tak 1 a pol hrnceku.

Já ji dělala do teďka ze sáčku,vlastně jenom solenou....až když tady teď byla dcera,která jezdí se zetěm k jeho známým na Slovensko,tak jsme v našich hovorech došly až na vaření a rýži..a došlo na tenhle recept na rýži a já to vyzkoušela a budu ji dělat takto.Vybusna,hned jsem si myslela že se ozveš ty nebo tejaja...:-8:-D:-D:-D

este dodam, ze v polovicke varenia...ked je uz voda vyvreta tak, ze ju vidiet len podla bubliniek...tak zabalim hrniec do cistej utierky a strcim ju do perin...tepla mi vydrzi aj do vecera a krasne dojde....niekedy miesto vegety, dam do vody zeleninovy bujon..moja mamka este k cibulke prida trosku rozdrvenych klincekov, a nove korenie...lenze na mna je uz ta ryza potom prilis vonava.

:-O a ako sa vari inak ryza? ale ozaj..ja si nerobim srandu ani nic podobne,

Já dávám na hrnek rýže 2 hrnky vody. Taky vařím 20 minut.

Tématické fráze:
jak ochutit rýži, ochucena rýže, ochucená rýže recept, dušená rýže na cibuli, ochucená rýže recepty, recept varena ryze ochucena, dušena rýže, babicovy dobroty rýže, babicova rýže, presolena ryze, rýže ochucená, rýže dělaná v troubě, ochuceni rýže, slovenská rýže, rýže z pytlíku, rýže v pytlíku, cim ochutit ryzi, recept na ochucenou rýži, babicova rýže v troubě, rýže vařená v troubě

Suroviny:
rýže, cibule, podravka, majoránka, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu