Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,69 g |
Tuky | 1,87 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.
Krok 2: Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.
Krok 4: Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.
Krok 5: Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.
Krok 6: Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Moje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 14 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 20 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Těhotnej kuchař poradil, jak na nejlepší domácí hranolky z horkovzdušné fritézy: Dvě finty zaručí dokonalý výsledek
Velký přehled nealko drinků: Rumy, piva, vína i sekty bez alkoholu chutnají skoro jako originál a hlava vás po nich bolet nebude
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Empanadas s kuřecí či tuňákovou náplní
Lucie@w před 41 sekundami
Jednoduchý čočkový salát
Neregistrovaný před 2 minutami
Kremšnit
Neregistrovaný před 6 minutami
Cookies s čokoládou
Neregistrovaný před 6 minutami
Banánové ovesné sušenky
Neregistrovaný před 12 minutami
Dušená mrkev
Neregistrovaný před 17 minutami
Švarcvaldský dort
Neregistrovaný před 18 minutami
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 28 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 32 minutami
Kuřecí prsa se šťávou z marinády
Neregistrovaný před 43 minutami
Tématické fráze:
srnčí gulaš,
srnčí guláš video,
jak udelat srnci,
jak udelat srnci gulas,
srnčí plec recepty,
co udelat ze srnčího,
srnci gul?,
recept na zvěřinu srnči video,
srnčí guláš recept,
srnčí gul,
srnčí guláš recepty,
video recept srnčí,
recepty ze srnčího masa,
jak udělat srnčí maso recepty,
srčí guláše,
srnčí guláš s houbami,
srnči plec,
videa priprava srnciho gulase,
srnčí plec recept,
srčí ragu
Suroviny:
plec srnčí,
cibule,
paprika sušená sladká,
majoránka,
kmín celý,
česnek,
feferonka,
rozmarýn čerstvý,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (15)