Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,69 g |
Tuky | 1,87 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.
Krok 2: Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.
Krok 4: Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.
Krok 5: Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.
Krok 6: Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Moje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 13 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 11 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 13 hodinami
Tématické fráze:
srnčí gulaš,
srnčí guláš video,
jak udelat srnci,
jak udelat srnci gulas,
srnčí plec recepty,
co udelat ze srnčího,
srnci gul?,
recept na zvěřinu srnči video,
srnčí guláš recept,
srnčí gul,
srnčí guláš recepty,
video recept srnčí,
recepty ze srnčího masa,
jak udělat srnčí maso recepty,
srčí guláše,
srnčí guláš s houbami,
srnči plec,
videa priprava srnciho gulase,
srnčí plec recept,
srčí ragu
Suroviny:
plec srnčí,
cibule,
paprika sušená sladká,
majoránka,
kmín celý,
česnek,
feferonka,
rozmarýn čerstvý,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (15)