Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 301 kJ / 4 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,42 g |
| Tuky | 260,34 g |
| Vláknina | 15,35 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 533 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 367,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky. Krok 2: K žloutkům přidáme půlku cukru a vyšleháme, zbytek cukru si zatím necháme a vyšleháme i bílky, až budou bílky vyšlehané, tak přidáme zbytek cukru, ale po malých částech a zase zašleháme. Až budeme mít žloutky i bílky vyšlehané, tak velmi opatrně smícháme. Krok 3: Potom přidáme po malých částech mouku a zase opatrně smícháme. Krok 4: Na plech si dáme pečící papír, tak aby trochu plech přesahoval a těsto na plech dáme a dáváme si pozor, aby těsto bylo všude stejně. Krok 5: Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut. Krok 6: Potom co dopečeme, tak vyndáme z plechu a sloupneme pečící papír a vložíme mezi dva pečící papíry aby nám nevyschlo. Krok 7: Krém:
Uvaříme si puding s mlékem a až nám vznikne hustá směs, tak přidáme nutellu, kakao a cukr a po vychladnutí zašleháme máslo. Krok 8: Potom si z těsta sundáme pečící papír a půlku krému namažeme na těsto, ale nedáváme ho úplně ke krajům a potom srolujeme. Krok 9: Uřežeme kraje a menší část ukrojíme nakřivo a přiložíme k hlavní části, jako větev. Krok 10: Potom pomažeme zbytkem krému a vidličkou uděláme rýhy jako kůru.
Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky. Krok 2: K žloutkům přidáme půlku cukru a vyšleháme, zbytek cukru si zatím necháme a vyšleháme i bílky, až budou bílky vyšlehané, tak přidáme zbytek cukru, ale po malých částech a zase zašleháme. Až budeme mít žloutky i bílky vyšlehané, tak velmi opatrně smícháme. Krok 3: Potom přidáme po malých částech mouku a zase opatrně smícháme. Krok 4: Na plech si dáme pečící papír, tak aby trochu plech přesahoval a těsto na plech dáme a dáváme si pozor, aby těsto bylo všude stejně. Krok 5: Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut. Krok 6: Potom co dopečeme, tak vyndáme z plechu a sloupneme pečící papír a vložíme mezi dva pečící papíry aby nám nevyschlo. Krok 7: Krém:
Uvaříme si puding s mlékem a až nám vznikne hustá směs, tak přidáme nutellu, kakao a cukr a po vychladnutí zašleháme máslo. Krok 8: Potom si z těsta sundáme pečící papír a půlku krému namažeme na těsto, ale nedáváme ho úplně ke krajům a potom srolujeme. Krok 9: Uřežeme kraje a menší část ukrojíme nakřivo a přiložíme k hlavní části, jako větev. Krok 10: Potom pomažeme zbytkem krému a vidličkou uděláme rýhy jako kůru.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bûche de Noël
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wAO
Moje poznámka
Bûche de Noël
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wAO
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
buche de noel,
buche de noel recept,
francouzský moučník la buche,
recept buche de noel,
la buche de noel recept,
buche noel,
recept na buche de noel,
vánoční poleno recept,
recept na vánoční poleno,
francouzské vánoční poleno recept,
francouzské poleno,
francouzske vanocni poleno,
carne salada,
recept na francouzské poleno,
recept poleno z francie,
tecept buche de noël recept,
francouzská čokoládová roláda - poleno,
mallorsky mandlovy dort,
buche de noela,
recept francouzské poleno
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
vejce,
pudink čokoládový,
mléko,
nutella,
kakao,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (6)
Jsi moc sikovna, jen tak dale
Jen tak dál, já ve 13 začínala, máš spoustu času a věřím, že přidáš ještě spoustu úžasných receptů