Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíkové dalamánky paní hajné ze „Šlajfu“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 183 kJ /
2 434 kcal
Bílkoviny68,38 g
Tuky64,38 g
Vláknina17,88 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,25 g
Sacharidy386,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vsypu sypké ingredience a řádně minimálně 2 minuty mísím. Krok 2: Poté přilívám mléko s olejem a vodu s octem. Krok 3: Vypracuji hladké těsto. Posypu moukou a nechám na teplém místě vykynout alespoň 1 hodinu. Krok 4: Po vykynutí (objem se zvětší 2x) těsto přemístím na pomoučený vál, rozdělím jej na díly (pro toprecepty jsem udělal 4 díly) a vyhnětu dalamánky (kulaté nebo podlouhlé). Krok 5: Dalamánky vložím na pečicí papír na plech a uložím do tepla, aby dalamánky ještě nakynuly. Krok 6: Po ½ hodině vložím dalamánky, potřené vlažným mlékem a posypané mákem, solí nebo kmínem, do trouby vyhřáté na 180°C do středu trouby a peču cca 30 min (dle vaší trouby – je třeba hlídat). Po 30 minutách dalamánky vyjmu z trouby přesunu na vál, potřu vlažnou osolenou vodou a nechám vychladnout. Podávám jako přílohu.

Zveřejněno 29. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové dalamánky paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9y2Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové dalamánky paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9y2Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-O dívám se, že tady stále ještě není upraveno množství tekutin do těsta. Takto, jako je popsáno, musí být těsto velice řídké a tvarovat z něj moc nepůjde :-(

Když to spočítám teď po opravě, je tekutin stejné množství jako mouky, to nemůže fungovat :-/

Josef Lerch

Sorry ! Mea culpa !

On to bude trošku kočkopes.:-D
Dalamanek je z chleboveho těsta, rohlík ze světlého a hladké mouky. Rohlíkový dalamanek není nic, dá se přirovnat k výrazu -částecná stoprocentní pravda- :-p

máša:Mas pravdu, ve Slajfu asi trochu hapruji zakladni jednotky merne soustavy;-).
5 dcl oleje do 500g mouky je hloupost, nehlede na mnozstvi ostatni tekutiny v rcp.Nemelo byt cl?

¼ litr vlažné mléko+20 dcl vlažná voda+5 dcl olej (slunečnicový)
:-?sorry, ale nezdá se mi uvedené (2a 3/4 litru!!!)množství tekutin na půl kilča mouky, prosím o opravu:-!

Tématické fráze:
recepty dalamánek rohlík, příloha dalamánky, dalamanky bez posypu recept, recepty paní hajné ze „šlajfu

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, sůl, cukr krystal, kmín drcený, ocet, mléko, voda, olej, mléko, mák, sůl hrubozrnná

Přidat fotografie receptu