Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké pěnové lívance z jogurtu

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 917 kJ /
1 175 kcal
Bílkoviny76,21 g
Tuky63,94 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 2,21 g
Sůl1,24 g
Sacharidy72,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dejte mouku do větší mísy. V druhé míse rozšlehejte vajíčka s mátou, citronovou kůrou, sodou a jogurtem. Krok 2: Přilijte k mouce a dobře spolu promíchejte. Mátu a citronovou kůru můžete z receptu vypustit. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky. Krok 3: Rozehřejte pánev a potřete jí ubrouskem namočeným ve směsi rozehřátého másla a oleje. Na pánev nalijte jednu naběračku těsta a smažte souměrně z obou stran. Pokaždé naneste novou vrstvičku oleje a pokračujte s dalším lívancem. Krok 4: Servírujte naskládané na sobě s libovolnou kombinací surovin k servírování.

Zveřejněno 3. 1. 2015

Poznámka autorky arrefeena

http://www.theyummylife.com/make_your_own_greek_yo... Můžete použít mouku na chléb (strong flour, bread flour), mouku na těstoviny (00) nebo běžnou hladkou mouku. Mouka s větším obsahem lepku je však vhodnější, než běžná mouka.

Joghurt by měl být hustý. Hustšího joghurtu docílíte tím, že jej dát do hustého cedníku nebo do cedníku s velkými dírami vložíte volně tkanou látku, ten položíte navrh hluboké mísy a takto jej necháte v lednici přes noc odkapat.

Burákový olej má nejlepší odolnost při smažení, takže se nepřepaluje, ale lze jej nahradit běžným olejem.

Na zadělávání je vhodné použít elektrický šlehač se dvěma mětličkami.

Vhodné použít litinovou pánev. Na plotýnkovém vařiči smažím na stupeň č. 4.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké pěnové lívance z jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9M6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké pěnové lívance z jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9M6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Včera jsem si všimla, že v Kaufu mají nějaký řecký jogurt, máte s tím někdo zkušenost? Značku si teď nevybavím, ještě jsem ho nekoupila, nevím, jaké je kvality.

Frantiska: určitě se kvalitou liší, ale za sebe můžu říct že kupuju půl litrový řecký jogurt v lidlu a jsem s ním spokojená, ale například turecký odstředěný je prostě už jako tvaroh. jednou jsem ho zapekla i do palačinek a byly super. ted uz vim kde koupit tvaroh tak jsem uz dale neexperimentovala.:-K

arrefeena: ja mela jogurt reckeho typu a prisel mi proste ridsi nez recky jogurt :)

Frantiska: řecký jogurt už je odkapaný, proto je tak krémový, ale v dnešní době chemie je klidně možné, i to že je v něm přidaná želatina. někde jsem viděla odkaz na reportáž o tom, kolik naší přírodu stojí jeden hloupý kelímek řeckého jogurtu, ale ještě jsem to nezhlédla:-//

arrefeena: drželo to kupodivu dobře (byla jsem prekvapena) :) ale ja nechala recky jogurt vykapat přes noc, takze byl opravdu husty az tuhy.

Frantiska: předpokládám že to těsto poté moc nedrželo pospolu. ten banan bych spíše dala na vrch, a polila medem nebo čokoládou:yes:

mela jsem prezraly banan, tak jsem ho rozmixovala a pridala to testa. Experiment zajimavy, ale priste zustanu jen u jogurtu :) Byly moc dobré se zbytkem jogurtu, medem a granatovym jablkem.

arrefeena: Díky, určitě zkusím :yes:

skutecne jde jen cca 3 lžice mouky, jogurt musi byt odkapany, jak je popsano v poznámce. ve specializovanych obcodech uz prodavaji i jogurt s napisem, odkapany (strained). recky by mel byt v poradku. ale bezny bili jogurt anebo domaci rozhodne odkapat, i kdyby pres papirovy ubrousek. :yes: cim hustsi jogurt tim je zapotrebi mene mouky a jsou lepsi. Brzy to lepe nafotim, mela jsem naspech a hladova rodinka mi je jedla primo pod rukama.:-D

http://marketurk.co.uk/content/images/products/975...

Frantiska: Té klíčové věty jsem si nevšimla, koukala jsem jen na ingredience :-8 Tak to já asi do těch tvarohových dávám mouky zbytečně moc, nikdy jsem mouku ubírat nezkoušela. Tobě věřím ;-)

Edit.: A už vím, proč se mi zdálo mouky málo, já nastavuju tvaroh ještě mlékem. Tak to bude u nás inovace, těším se :-)

zizala: ja si to prave umim představit, recky jogurt je husty není tekuty. Je to stejne jako tvarohove lívanečky, ty delam taky jen s jednou lzici mouky a to do nich pridavam ještě i trochu zakysane smetany. A je tam hodne vajíček, takze to diky nim teplem pekne ztuhne.

A je tam klicova veta :) pokud vam to prijde ridke pridejte mouku :)

Frantiska: U té mouky si nejsem jistá, neumím si představit smažit v tomto poměru jogurt, vejce a zbytek, aby to bylo kompaktní ;-) Počkám raději, co na to autorka :-)

scofiq: u nas je taky roky k dostani solené maslo, není to nic divného nebo exotického. Na masle je to normalne napsane.

A mouka preklep urcite nebude, proste se ji dava jen trocha. Testo je tvoreno hlavne jogurtem a vajíčky.

scofiq: No, v některých zemích je, pokud vím, běžně k dostání i máslo solené, proto je tam běžné uvádět, jaké máslo má autor na mysli. I když v tomto receptu, vzhledem k tomu, že se do moučníků vždycky špetka soli přidává pro zvýraznění chuti, by to solené máslo asi moc nevadilo.

...vůbec nechci rejpat, ale 70g mouky je nechtěný překlep viď? má být asi 700g?
...ještě mi zarazilo to "neslané" máslo - můžu dát to, co se koupí? to je neslané? nebo musím hledat nějaké speciální??? ?:-)))
...jinak ukládám a vyzkouším papa

Tématické fráze:
řecký jogurt recepty, livance z jogurtu, zdravé lívance z jogurtu, slané lívance z jogurtu, řecký jogurt recepty,, řecký jogurt recept, recept s řecký jogurt, recepty z řeckého jogurtu, řecký jogurt-recepty, řecký jogurt-recepty, turecké lívance, lívance z řeckého jogurtu, jidla z jogurtu, řecké jogurty, lívance s reckeho jogurtu, burákový olej, recept z řeckého jogurtu, recept, lívance z reckeho jigurtu, kuchařka neslané země recepty, kuchařka neslané země recepty

Suroviny:
mouka hladká pšeničná, vejce, jogurt řecký, soda jedlá, olej burákový, máslo neslané, máta, kůra citronová, med, skořice, jogurt, ořechy, máslo, ovoce kandované, sýr manouri, zmrzlina, višně kandované, sýr tavený, rajče v oleji, bylinky, olivy, sůl, pepř, sýr feta, čaj, víno desertní

Přidat fotografie receptu