Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák z buřtů

Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. Z jednoho špekáčku by měl tataráček stačit na namazáni 3 toustů.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

stana5

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 948 kJ /
466 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky27,61 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 924 mg
Sůl3,18 g
Sacharidy46,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Buřty a cibuli oloupeme a rozmixujeme. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí. Krok 2: Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu uležet. Krok 3: Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.

TIP: Falešný tatarák - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 1. 2015

Poznámka autora stana5

Nemusíte to dávat do mixéru, můžete umlít, nebo stačí nastrouhat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z buřtů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGxj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z buřtů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes:

Eliška Havelková 11. 1. 2015 12:08
Je mi úplně jedno, jak tomu kdo říká - asi před rokem jsem to měla u kamarádky; je to výborné, moc to všem chutnalo. Asi to také zkusím, děti milují topinky, takže i tohle by je mohlo zajímat. Díky za inspiraci.

Já myslím, že takovýchto pomazánek či " tataráků " z uzenin na topince už jsme všichni ochutnali dost. Já bych si klidně dala, proč ne;-)

Já mám s mixováním či spíše sekáním cibule v nádobce připojené k tyčovému mixéru jen dobré zkušenosti. Rozhodně nehořkne, zůstává šťavnatá, ale nehodí se vždy a všude.

Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne? ;-)

Cibule hořkne dotykem s kovem, čím déle a brutálněji ji kov masíruje, tím víc hořkne. Je lépe ji nastrouhat na struhadle nebo nakrájet hodně nadrobno. Ale i v mlýnku mám zkušenost, že když jsou už nože od něčeho mastné - zde třeba buřty, ten přímý dotyk je omezen a když to vezmete rychle, nezhořkne :-)

Martina, prečo by ťa niekto bičoval? Väčšina z tých, čo už majú niečo "odvarené", majú s tou cibuľou podobné skúsenosti, ako uvádzaš. Ja ju napr. nikdy nemixujem kvôli tomu, len krájam.

Martina : náhodou - dobrá zkušenost;-). Cibule delším mixováním opravdu hořkne. Takže pokud ji mám mixovat (přidávám ji třeba do domácí tatarky), vždycky až jako poslední a mixuji už krátce.
Jinak krájím, jak píše Martina.

Jen malá poznámka, cibule nasekaná v robotu či rozmixovaná hořkne, takže je lepší ji vždy do všeho jemně nakrájet - pouze moje zkušenost, než mne začnete bičovat

Kadlik: tak svůj negativní komentář napiš tak, aby se hodil pod recept - jídlo. Tvůj starý koment mažu (a s ním i další dva související).
Mimochodem - občas dělávam i tatarak z brambor;-) sem bych ho dala v uvozovkách, ale klidně dala.

Tatarak zni asi lepe nez pomazanka;-)

Patrně je chutnější než tatarák z brambor nebo cukety, že;-)

Tématické fráze:
tatarák ze špekáčků, recepty z buřtů, pomazánka z buřtů, tatarák z gothaje, pokrmy z buřtu, falešný tatarák z buřtů, tatarák recept, recept z buřtu, tatarák z vůřtů, buřty recept, tatarák, proč hořkne cibule, recept burty, co z buřtů, tatarák z játrovky, tatarak jinak, tatarsky biftek ze špekačku, tatarák z godhaje, falešný tatarák ze špekáčků, tatarský biftek z buřtu

Suroviny:
buřt, cibule, kečup sladký, česnek, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, olej, omáčka worcesterová, omáčka chilli, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu