Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák z buřtů

Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také česnek či nezbytná worcesterová omáčka.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

stana5

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby uležení v chladu

30 min (30 min příprava, bez doby uležení v chladu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 948 kJ /
466 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky27,61 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 924 mg
Sůl3,18 g
Sacharidy46,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Buřty a cibuli oloupeme a rozmixujeme. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí. Krok 2: Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu uležet. Krok 3: Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.

TIP: Falešný tatarák - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 1. 2015

Poznámka autora stana5

Nemusíte to dávat do mixéru, můžete umlít, nebo stačí nastrouhat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z buřtů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGxj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z buřtů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eliška Havelková 11. 1. 2015 12:08
Je mi úplně jedno, jak tomu kdo říká - asi před rokem jsem to měla u kamarádky; je to výborné, moc to všem chutnalo. Asi to také zkusím, děti milují topinky, takže i tohle by je mohlo zajímat. Díky za inspiraci.

Já myslím, že takovýchto pomazánek či " tataráků " z uzenin na topince už jsme všichni ochutnali dost. Já bych si klidně dala, proč ne;-)

Já mám s mixováním či spíše sekáním cibule v nádobce připojené k tyčovému mixéru jen dobré zkušenosti. Rozhodně nehořkne, zůstává šťavnatá, ale nehodí se vždy a všude.

Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne? ;-)

Cibule hořkne dotykem s kovem, čím déle a brutálněji ji kov masíruje, tím víc hořkne. Je lépe ji nastrouhat na struhadle nebo nakrájet hodně nadrobno. Ale i v mlýnku mám zkušenost, že když jsou už nože od něčeho mastné - zde třeba buřty, ten přímý dotyk je omezen a když to vezmete rychle, nezhořkne :-)

Martina, prečo by ťa niekto bičoval? Väčšina z tých, čo už majú niečo "odvarené", majú s tou cibuľou podobné skúsenosti, ako uvádzaš. Ja ju napr. nikdy nemixujem kvôli tomu, len krájam.

Martina : náhodou - dobrá zkušenost;-). Cibule delším mixováním opravdu hořkne. Takže pokud ji mám mixovat (přidávám ji třeba do domácí tatarky), vždycky až jako poslední a mixuji už krátce.
Jinak krájím, jak píše Martina.

Jen malá poznámka, cibule nasekaná v robotu či rozmixovaná hořkne, takže je lepší ji vždy do všeho jemně nakrájet - pouze moje zkušenost, než mne začnete bičovat

Kadlik: tak svůj negativní komentář napiš tak, aby se hodil pod recept - jídlo. Tvůj starý koment mažu (a s ním i další dva související).
Mimochodem - občas dělávam i tatarak z brambor;-) sem bych ho dala v uvozovkách, ale klidně dala.

Tatarak zni asi lepe nez pomazanka;-)

Patrně je chutnější než tatarák z brambor nebo cukety, že;-)

Tématické fráze:
tatarák ze špekáčků, recepty z buřtů, pomazánka z buřtů, tatarák z gothaje, pokrmy z buřtu, falešný tatarák z buřtů, tatarák recept, recept z buřtu, tatarák z vůřtů, buřty recept, tatarák, proč hořkne cibule, recept burty, co z buřtů, tatarák z játrovky, tatarak jinak, tatarsky biftek ze špekačku, tatarák z godhaje, falešný tatarák ze špekáčků, tatarský biftek z buřtu

Suroviny:
buřt, cibule, kečup sladký, česnek, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, olej, omáčka worcesterová, omáčka chilli, pepř, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu