Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené těstoviny s mletým masem

Tento recept si jistě zamilujete pro jeho snadnou přípravu a obměnu klasiky jako jsou "boloňské" těstoviny. Masovou směs si připravíme na červeném víně a pak už jen smícháme s těstovinami, posypeme sýrem a pečeme. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

topi20 topi20

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 242 kJ /
3 643 kcal
Bílkoviny190,88 g
Tuky112,17 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,50 g
Sacharidy425,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku, přidáme maso, osolíme a mírně orestujeme. Kousky masa při restování oddělujeme od sebe. Krok 2: Pak přidáme rajčata, oloupaný a utřený česnek a zalijeme vínem. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilku dusit. Krok 3: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme je. Uvařené těstoviny smícháme s připravenou směsí, dáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 170 °C a pečeme asi 30 minut.

TIP: Jídla z mletého masa

Zveřejněno 7. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené těstoviny s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrVy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené těstoviny s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrVy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Klona: A kdyz jste vino vynechala, dala jsem jinou tekutinu nebo vice pasaty? Chtela bych to uvarit pro sebe a pro prcka, ale nemuze to byt suche, to nesni, zboznuje patlamo a omacky...

Výborný :yes: červené jsem dala od oka a přidala mrkev a moc jsme si pochutnaly.

<3moc dobre dělám také tak jen bez vína myslím že každý si jídlo dochutí jak mu vyhovuje dík za nápad:yes:

Dobrý typ na rychlé jídlo. Občas dochází inspirace. Někdo hledá co uvařit, jiný se nudí a hledá koho zkritizovat a okomentuje vše snad jen ze zvyku. Já na hledání chyb nemám čas. Hurá k plotně! (pro rýpavé k elektrický sporák)

Teď jsem jídlo dovařila, už se peče v troubě! A maso jsem dala 50% hov. + 50% vepř. a bylo vynikající! Jen jsem neměla doma víno :-/ ale i tak to maso chutnalo výborně. Teď jen čakám až se dopeče A PAK SE TEPRVE UVÍDÍ, DĚKUJI ZA RECEPT!:-K:yes:

maiva:Jsem regi, ale přes reklamu mě asi spadlo připojení;-)

topi20: Myslím, že nemáš pravdu. Jde o recept na 1. místě, ale i podání, tudíž gramatiku. Je to vizitka autora i webu. Místo pokory a vděku ke kritizovaným učitelkám;-) umíte Vy mladí jen s arogancí šlapat vpřed. Netuším, jak by se Ti líbila kniha, noviny gramaticky chybné. Na mateřský jazyk bychom měli být hrdí. Názvy slangové a nářečí dát do titulu myslím, že není nejvhodnější.
Zdejších stránek si považuji, to není odpadkový koš kam se hází kdeco.

topi20: Leni, jestli ty chyby byly jen kvůli tomu, že ti pozornost odváděl tvůj cvrček (jak píšeš), můžeš s vložením receptu počkat na klidnější chvilku, ne?;-) I když, ti malí fakt dokázou dát člověku zabrat :-))
Chyby tu být ale nemůžou a nikdo za ně není pranýřován, pouze upozorněn. Právě pro tu naši nedokonalost.

topi20: Súhlasím, nikto nie je dokonalý. Láske k rodnému jazyku a pravopisu sa dá naučiť. A možno spraviť krok k tej dokonalosti aspoň v tomto smere. To je môj názor.

magdalenka:Já si ale myslím,že tady jde o recepty,ne o nějakou gramatiku.Až si budu chtít zlepšit gramatiku,rozhodně to nebudu dělat přes Toprecepty.Nikdo nejsme dokonalý :-/

Majka8: Ak sa niekto nenaučil v škole gramatiku, neovláda dobre pravopis, môže si aj tu nenásilným spôsobom tieto medzery napraviť. Vďaka tým "učiteľkám".

Majka8: bez těchto "učitelek", jak píšeš, by se to tu brzo hemžilo pravopisnými hrubicemi a všichni okolo by se nám smáli :-)
Draga rovněž nemá pravdu v tom, že si recept můžeš nazvat libovolně - ty klasické, známe, s danou recepturou nemůžou mít zavádějící názvy. A všechny pouzité suroviny také vždycky k sobě nejdou.
Já jsem za tahle upozornění náhodou vděčná, protože nás posunují (měly by) dopředu :-K

Draga:Taky to tak vidím,lépe bych to nenapsala...ještě mně štvou ty učitelky gramatiky,ty jsou taky supéééér,když čtu ty jejich opravy,tak mně přestane bavit sem chodit.

1974andrea: Tak to jsem nepochopila, že jde o nářečí, u nás se takhle nemluví a ani jsem tento tvar nikdy neslyšela.

Draga: Čo je zlé na tom, že pod receptom sa diskutuje o rôznych obmenách, inováciách - prípadne skúsenostiach, vychytávkach pri varení? Sú to komentáre k receptu, o čom by mali byť?

Dá se koupit v krabičce asi /Tetrapak/tzv. drcená rajčata - obsah 500 ml a je to fakt dobrý. Jinak recept zajímavý a vyzkouším.:yes:

no, taky mi to tady občas připadá, že někteří jen čekají na další nově přidaný recept a okamžitě se vrhají kritizovat to či ono...je to směšné a hloupé rozebírat název receptu, ten by hned přidal tu ingredienci, ten zas onu...snad je to věc chutě toho, kdo recept přidává, ne?

Bosana:Popravdě abych řekla,tak jsem ty recepty psala za asistence mého rok a půl starého syna,takže na nějaké kontrolování chyb jsem nemyslela :-p Dávala jsem sem dneska recepty poprvé a docela mě tohle překvapilo,protože já když koukám po receptech tak pro inspiraci a rozhodně nehlídám hrubky :-))

casino:Je lepší,když je tam toho protlaku víc a dá se koupit i ve větším balení než jen v těch menších plechovičkách ;-)

topi20:taky mám ten pocit a moc to ubírá na kráse. I s chybou si myslím,že recept umí každý pochopit,ale šťoura si hned smlsne a přitom co dnes slyšíme v medií od takových kapacit,že?! A my kuchtíci musíme hlavně psát bez hrubek........;-)

Dala bych si:yes: A protlaku bych viděla tak jednu plechovku;-)

"500 ml rajčatového protlaku"
Tak dumám, co to asi je v tomto případě ten protlak... To nejspíš nebude to co se prodává v těch mrňavejch plechovčičkách? Nebo ano?:-8

1974andrea: Naprosto s tebou souhlasím :-)

Doporucuji nechat maso dobre orestovat, prelit cervenym vinem, nechat ho na prudkem ohni odparit a pak teprve pridat rajcatovy protlak.

Josifek:Do základu na boloňskou omáčku patří taky víno, tady jen chybí ta kořenová zelenina. Zkus, je to moc dobré;-)

Náhodou to může být moc dobrý. S vínem sem to ještě nejedl.Ale sýr bych do toho zamíchal, ne jen posypal.:yes:

topi20:Jinak k receptu ... i já dělám podobně :yes:, ale zas " po mojem " :-D

Já teda nevím, ale " po mojem " je u nás vžitý výraz, vyjdřuje, jak to či ono dělám já. Slovo " jinak " podle mě nevyjadřuje vůbec nic. Jinak než kdo, jinak co ... Možná by bylo lepší napsat Těstoviny zapečené s mletým masem a byl by pokoj;-)

No když si přečtu v názvu receptu "po mojem", hned vím o co jde, že? ;-) Konečně ono i to "jinak" je vše vysvětlující. Ale marno říkat, že název by měl dát na vědomí "vo co de".

Určitě moc dobré:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zapečene testoviny s mletym masem, těstoviny s mletym masem, zas nevím co vařit recepty, těstoviny zapečené s mletým masem, zapečené těstoviny s mletým masem a rajčaty, zapečené těstoviny s mletým, zapečené těstoviny s mletým, recept těstoviny s mletým masem, zas nevim co vařit, zapečený těstoviny s mletým masem, recept na zapečene testoviny s mletym masem, zapecene testoviny mlete maso, zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem, recepty těstoviny s mletým masem, zapekane těstoviny s mletým masem, zapecene testoviny s mletym masem a rajcaty, těstoviny s mletým masem a rajčaty, zapecene testoviny s masem, zapečené těstoviny s masem vynikající, testoviny s mletym masem recept

Suroviny:
maso mleté, těstoviny, pasírované rajčata, cibule, sůl, víno červené, česnek, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu